Teremyağlı Hatay Yolu Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet doğranmış domates
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 400 gram kuzu eti (kuşbaşı)
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm doğranmış zerzevatları bir kabın içerisinde karıştırın ve demir döküm tavanızın altına güzelce yayın.
- Üzerine iri modüller halinde doğranmış kuzu etlerini tüm sebzelerin üzerini kapatacak biçimde dizin.
- Ardından üzerine eritilmiş teremyağını gezdirin.
- 200 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!.