Teremyağlı Lezzetli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo tavuk bonfile
- 4 yemek kaşığı teremyağ
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 su bardağı sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Teremyağı geniş bir tavaya alıp, ocakta eritin.
- Soğanı ve sarımsağı soyup, mimik minik doğrayın.
- Doğradıktan daha sonra tavaya alın ve soteleyin.
- Tavuk bonfileyi kuşbaşı üzere küçük küp küp doğrayın.
- Sotelenen soğanların üzerine salçayı koyun ve tekrar soteleyin.
- Patatesleri soyup, küp küp kesin ve tavaya ekleyin.
- Salça ile soğan ve patatesler kavrulunca üzerine doğradığınız tavukları koyun ve soteleyin.
- Tuz, karabiber, kekik ekleyin ve 2 su bardağı sıcak su eği yapıp, kapağı kapalı bir biçimde güzelce pişirin. Teremyağlı hoş tavuk hazır. Afiyet olsun.