Teremyağlı Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Beğendi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Beğendi için;
- 3 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağından biraz fazla süt
- 150 gram kaşar peynir
- Tuz, karabiber
- 400 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı domates rendesi
- Tuz, karabiber, pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanlarımızı közlüyoruz ben ocakta yapıyorum fırın tercihim değil.
- Közlenen patlıcanları soyup küçük kesimlere bölüp doğruyoruz.
- Tavaya teremyağ koyup erittikten daha sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan una doğradığımız patlıcanları ekleyip 1-2 dk karıştırıyoruz.
- Üzerine sütü ekleyip 5 dk kadar kavuruyoruz.
- Son olarak kaşar peynirinide ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Etlerimizi ben evvelde biraz haşlıyorum.
- ondan sonrasında biber ve soğanı doğrayıp teremyağ ile kavuruyorum.
- Soğanlar kavrulduktan daha sonra etleri ekleyip yeterlice pişene kadar kısık ateşte kavrıyorum.
- Etler yumuşadıktan daha sonra salçasını ve domatesini ekleyip kavuruyorum.
- Son olarak baharatlarını ekleyip altını kapatıyorum.
- Tabağımıza birinci vakit içinderda beğendiyi koyup üzerine et sosunu koyup maydanozla süsleyebilirsiniz.