Teremyağlı Köfteli Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
Not EkleTarifi Yazdır
Teremyağlı Köfteli Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için:
- 300 gr kuzu kıyma
- 2 dilim bayat ekmek yahut 1 çay bardağı galeta unu
- 2-3 iri diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 4-5 adet orta uzunluk domates
- 6-7 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- Patates,domates ve biberleri kızartmak için sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba kıymayı,galeta ununu,rendelenmiş sarımsağı,salçayı,karabiber ve tuzunu koyup düzgünce yoğururuz.
- Elimizi ıslatıp köfteye avuç ortasında form verelim. bu türlü köftemizi hazırlayalım.
- sonrasındasında patatesleri,biberleri,domatesleri yıkayıp,görseldeki üzere doğrayalım.
- Patatesle biberi çukur bir tavada kızartırken,teflon tavada bir kaşık teremyağı ile köfteleri kızartalım.
- Köfteler kızardıktan daha sonra iri dilimlenmiş domatesleri köfteyi kızarttığımız tavaya atalım(domatesleri kızarttığımız tavaya 1,5 çay kaşığı tuz ek edelim).
- Güzelce kızardıktan daha sonra domatesler kızarınca,köfteleri ve öbür tavada kızarmış olan patates ve biberleri de,domateslerin üzerine ek ederek,hepsini karıştıralım.Servis tabağına alırız.
Teremyağlı Köfteli Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı