Teremyağlı Maklube Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Teremyağlı Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 tane kabak
- 3 tane patates (orta uzunluk )
- 5 tane biber
- 2 tane havuç
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 adet tavuk baget ben mangallık kemiksiz but kullandım
- 2 su bardağı tavuk suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları güzelce yıkadıktan daha sonra bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Bu sırada soyup dilimlediğimiz patates havuç kabak ve biberi sırayla kızartıyoruz.
- Haşlanan tavukları teremyağ da kızartıyoruz ve farklı bir tencerenin tabanına diziyoruz (suyunu ziyan etmeyin lazım).
- sonrasındasında sırayla kızarttığımız zerzevatları tıpkı sırayla patates havuç kabak biber olacak biçimde haşlanmış tavuğun üzerine diziyoruz.
- Yıkadığımız pirinçe tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak en üst katman olarak sonlandırıyoruz ve tavuk suyunu ekleyip 15-20 dk pişirmeye bırakıyoruz.
Teremyağlı Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı