Teremyağlı Patates Dolması

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Patates Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 orta uzunluk patates
  • 200 gram kuşbaşı
  • Yarım küçük soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı teremyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kırmızıbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2 ,5 su bardağı sıcak su
Teremyağlı Patates Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanları ince ince doğrayalım.
  2. Sıvıyağda baharatlarla birlikte kavuralım.
  3. Salçayı ekleyelim, rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Etleri de ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  5. 1 su bardağı sıcak suda suyunu çekene kadar yavaş yavaş pişirelim.
  6. Patatesleri soyalım.
  7. Tepesini keselim.
  8. İçini oyalım.
  9. Ayakta durabilmesi için, altından ufak bir modül keselim.
  10. Etlerin tuzunu atıp, patateslerin içini dolduralım.
  11. Teremyağı eritip patateslerin üstünde gezdirelim.
  12. Tencereye yerleştirelim.
  13. 1 ,5 su bardağı sıcak suyu tabanına döküp, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Teremyağlı Patates Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst