Teremyağlı Patates Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 orta uzunluk patates
- 200 gram kuşbaşı
- Yarım küçük soğan
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı teremyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kırmızıbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 ,5 su bardağı sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları ince ince doğrayalım.
- Sıvıyağda baharatlarla birlikte kavuralım.
- Salçayı ekleyelim, rengi dönene kadar kavuralım.
- Etleri de ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- 1 su bardağı sıcak suda suyunu çekene kadar yavaş yavaş pişirelim.
- Patatesleri soyalım.
- Tepesini keselim.
- İçini oyalım.
- Ayakta durabilmesi için, altından ufak bir modül keselim.
- Etlerin tuzunu atıp, patateslerin içini dolduralım.
- Teremyağı eritip patateslerin üstünde gezdirelim.
- Tencereye yerleştirelim.
- 1 ,5 su bardağı sıcak suyu tabanına döküp, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.