Teremyağlı Pideli Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Pideli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Tırnak pidesi için;

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4.5 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susum ve çörekotu
Köfte için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 er çay kaşığı karabiber,toz biber,kimyon
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı iç yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
Salçalı sos için;

  • 5 yemek kaşığı salça (domates sosu da olur)
  • Açmak için su
Üzeri için;

  • Teremyağ
Teremyağlı Pideli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda derin bir kaseye ılık sütü, ılık suyu, mayayı ve toz şekeri alarak karıştırıyoruz.
  2. Maya eriyince yumurta beyazını, tuzu ve sıvı yağını ekliyoruz ve çırpıyoruz. Unu denetimli ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Üzerini streç sinema ile örtüp sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanması için bekletiyoruz.
  4. Hamurun havasını çıkartıyoruz.
  5. Zemine az un serpip hamuru 3-4dk yoğuruyoruz.
  6. Hamuru 4 eşit modüle bölüp beze yapıyoruz.
  7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye galeta unu serpiyoruz.
  8. Bezeleri tepsilere alıyoruz.
  9. Bezelerin üzerlerini örtüp 15-20 dk kadar tepsi mayası gelmesi için bekletiyoruz.
  10. Parmaklarımızı az yağ ile yağlayıp, bezenin üzerini elimiz ile bastırarak orta incelikte yuvarlak bir hal veriyoruz. bu türlü 10 dk mayalandırıyoruz.
  11. Pidenin üzerini parmaklarımız ile bastırarak biçim veriyoruz.
  12. Pidenin üzerine yumurta sarısını fırça yardımı ile sürüyoruz.
  13. Susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
  14. Pideyi bu türlü 20dk kadar beklettim. (şekli bozulmasın diye yumurta sarısı sürdükten ve mayalandırdıktan daha sonra bir daha parmaklarım ile bastırdım. )
  15. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30dk pişiriyoruz.
  16. Fırından çıkan pidenin üzerini örtüyoruz. Pide dinlenince makas ile küp küp kesiyoruz.
  17. Köfte için tüm materyalleri ekleyip yoğuruyoruz.
  18. Kıymaya ince bir biçimde form veriyoruz.
  19. Köfteleri buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.
  20. Dinlenen köfteleri döküm tavada gerili önlü kızartıyoruz.
  21. Tabağa evvel ekmekleri üzerine salçalı sosu ondan sonrasında köfteleri diziyoruz. (salçalı sosu su ile açıp pişirdim. )
  22. En üstüne teremyağ eritip her yerine gelecek biçimde ek ediyoruz.
  23. Yanına yoğurt ekliyoruz. Biber ve domates közleyip tabağa servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. (bu ölçülerle yemek 4 kişiliktir. ).
Teremyağlı Pideli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst