Teremyağlı Püre Yatağında Mantarlı Tavuk Sote

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Püre Yatağında Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

Püre :

  • 5 adet orta uzunluk patates
  • Tuz
  • 2 yemek kaşık teremyağ
Sote için ;

  • 200 gram mantar
  • 2 adet domates
  • 4 kaşık domates sosu ( kış olduğu için domates lezzeti olsun diye koydum )
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • 400 gram tavuk
  • Tuz
  • Yağ
  • İstediğiniz baharatlar
Teremyağlı Püre Yatağında Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce mantarları tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. daha sonra tavukları atıp onlarında suyu çekmesini bekliyoruz.
  3. sonrasındasında biraz yağ ekleyip biberleri ekliyoruz. Kavuruyoruz 4 diriliği gidene kadar.
  4. Domatesi ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Domatesler pişene kadar pişiriyoruz.
  6. ondan sonrasında domates sosunu atıp üç dört defa karıştırıyoruz.
  7. 1- 2 dakika daha sonra altını kapatıyoruz.
  8. Püre için: 5 adet patatesleri haşlıyoruz.
  9. daha sonra ezip tuz ve iki kaşık teremyağ ekliyoruz.Afiyet olsun.
Teremyağlı Püre Yatağında Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst