Teremyağlı Püre Yatağında Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
Püre :
Not EkleTarifi Yazdır
Püre :
- 5 adet orta uzunluk patates
- Tuz
- 2 yemek kaşık teremyağ
- 200 gram mantar
- 2 adet domates
- 4 kaşık domates sosu ( kış olduğu için domates lezzeti olsun diye koydum )
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
- 400 gram tavuk
- Tuz
- Yağ
- İstediğiniz baharatlar
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce mantarları tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- daha sonra tavukları atıp onlarında suyu çekmesini bekliyoruz.
- sonrasındasında biraz yağ ekleyip biberleri ekliyoruz. Kavuruyoruz 4 diriliği gidene kadar.
- Domatesi ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Domatesler pişene kadar pişiriyoruz.
- ondan sonrasında domates sosunu atıp üç dört defa karıştırıyoruz.
- 1- 2 dakika daha sonra altını kapatıyoruz.
- Püre için: 5 adet patatesleri haşlıyoruz.
- daha sonra ezip tuz ve iki kaşık teremyağ ekliyoruz.Afiyet olsun.