Teremyağlı Tavuk İncik Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 8 adet tavuk incik
- 4 adet çarliston biber
- 2 adet iri uzunluk patates
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2,5 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı eritilmiş teremyağ
- 1 fincan sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapta teremyağ,sıvı yağ,salça,tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayalım.
- Patatesleri soyup,elma dilimi halinde dilimleyelim,biberleri ayıklayıp ortadan ikiye bölelim.
- Domatesleri de yıkayıp,elma dilimi formunda dilimleyelim.
- İncikleri güzelce yıkayalım,derisini üst yanlışsız sıyırıp,tepesine saralım.
- Bütün zerzevatları ve incikleri hazırladığımız sosla düzgünce karıştırıp(içine ayrıyeten 2 su bardağı ılık su) ek edelim.
- Bütün materyalleri fırın tepsisine yayalım.
- 180 derecede 40 dak ,pişirelim.Afiyet olsun.