Teremyağlı Tirit Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kg antrikot
- 3-4 tırnak pide yada meskende olan bayat pide ekmekde olabilir
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz karabiber kimyon dilediğiniz baharatlar
- 1 su bardağı et suyu
- 1 adet domates
- 1 adet soğan +1 çay kaşığı sumak
Not EkleTarifi Yazdır
- Etlerimizi jülyen doğrayalım. İstediğimiz baharatlarla harmanlayalım teremyağ erittiğimiz tavada kızartalım antrikot kolay pişen bir et olduğu için direk kızartabiliriz.
- Pidelerimizi doğrayalım fırında biraz kızartalım kıtır kıtır olsunlar daha sonra servis yapacağımız tabağa koyalım.
- Domatesi küp formunda doğrayalım, soğanları piyazlık doğrayıp, sumak ile karıştıralım.
- Pidelerin üzerine et suyumuzu ısıtıp, dökelim. Üzerine sarımsaklı yoğurt koyalım.
- daha sonra domates ve soğanları koyalım en üstede etlerimizi dizelim.
- yeniden teremyağ eritip, pul biber yakıp, üzerinde gezdirelim harika bir lezzet afiyet olsun .