Tereyağlı Kuzu İncik Haşlama (Yanında Havuçlu Pilav)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tereyağlı Kuzu İncik Haşlama (Yanında Havuçlu Pilav) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 kuzu incik
  • Üzerini geçecek kadar su (haşlamak için)
  • 1 defne yaprağı
  • 2-3 tane taze karabiber kırmızı beyaz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz
Pişen inciği sotelemek için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Tereyağlı Kuzu İncik Haşlama (Yanında Havuçlu Pilav) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Lokum üzere pişmiş bir incik. İnanılmaz lezzetli.

  1. İncikleri yıkayıp tereyağ hariç tüm gereçler ile pişene dek haşlıyoruz.
  2. Pişen incikleri kemikten sıyırıp ısınan tereyağa 1- 2dakika nazikçe karıştırıp soteliyoruz.
  3. Pilav üzeri servis ediyoruz. Pilavımın da bir daha nefisyemektarifleri sayfamda (Havuçlu fıstıklı pilav) olarak tanımı var. Bu sefer fıstık kullanmadım. Etleri sotelemek için zeytinyağ yerine de tereyağ kullandım. Afiyet olsun.
Tereyağlı Kuzu İncik Haşlama (Yanında Havuçlu Pilav) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst