Tereyağlı Ve Sarımsaklı Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tereyağlı Ve Sarımsaklı Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Orta ara nemlendirmek için tabana su
  • 8-10 adet pepe patates
  • Tavuk baharatları
  • Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
  • Birkaç damla zeytinyağı
Patates sosu

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 fincan su
Üzerine

  • İnce kıyılmış taze soğan kolları
Tereyağlı Ve Sarımsaklı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavukları ayırmadan kare dilimlere kesin.
  2. Üzerine baharatları ve birkaç damla zeytinyağı serpin ve elinizle baharatları tavuğa yedirin.
  3. Patatesleri yavaşça yumuşayınca kadar haşlayın süzün.
  4. Salça ve ketçabı su ile karıştırın sosu hazır bekletin.
  5. Tavaya tereyağını alın.
  6. Tavukları önlü gerili mühürleyin.
  7. Sarımsakları, sütü ve sirkeyi ek edin.
  8. Tavuklar pişmeye başlayınca patatesleri ek edin. Bardak tabanı ile ezin.
  9. Üzerine fırça ile salçalı sos sürün.
  10. Artan sosu tavukların üzerine sürün.
  11. Tabana yarım fincan kadar su ek edin kapak kapatıp pişirin. Suyunu çekip patates ve tavuklar kızlarına öteki istikametlerde kızartın.
  12. Ocaktan alın.
  13. Üzerine ince kıyılmış taze soğan serpin. Servis yapın afiyet olsun.Mutfağımdan mutfağınıza sevgilerle ????.
Tereyağlı Ve Sarımsaklı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst