Türlü Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet buyuk uzunluk patlıcan
- 150 gr kuzu eti
- 3 adet orta uzunluk patates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 cay kasığı karabiber
- 1 cay kasığı pul biber
- 1 cay kasığı toz kırmızı biber
- Tuz
- Yarım bulyon
- Yarım cay bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle zerzevatları yıkayıp sebzelerimizin hepsini küp biçiminden bir tık büyüklükte doğrayalım.
- Sarımsakları da doğrayalım etimizi de tıpkı biçimde doğrayıp sırasıyla bütün zerzevatları tencereye dizip eti ve sarımsağı da ek edelim.
- Üzerine baharatlarını ve salçasını yağını koyup elimizle harmanlayalım.
- Ocağa alıp kaynadıktan daha sonra kısık ateşte pişirelim.
- Su koymuyoruz kendi suyunu salacaktır kendi suyuyla daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.