Üst Kattaki Boş Daire Madene Sızdı. Kim Sorumlu?

Idealed

Active member
S: Kooperatifimizin üstündeki daire, hissedar bir bakım tesisinde yaşadığı için yıllardır boştu ve sonra öldü. Aile geçenlerde dairedeydi ve ünitemize sızan tuvaleti kullandı ve banyomuza zarar verdi. Sigortamız hasarları karşıladı, eksi 500 dolarımız. İndirilebilir tutarı telafi etmek istiyoruz, ancak kooperatifimiz bize şu anda dairenin kime ait olduğunu veya sigortaları olup olmadığını söylemiyor. Bu, boş bir dairenin altında yaşamakla ilgili endişe verici soruları gündeme getiriyor. Böcekler, gaz sızıntıları ve çalışan duman dedektörleri ne olacak? Yönetimi daireyi kontrol etmeye ve birimin şimdi kime ait olduğu hakkında bilgi paylaşmaya zorlayabilir miyiz?

A:
Sizinkinin üstündeki dairenin kime ait olduğunu bilmeye hakkınız var. Yönetim temsilcisinden mal sahibinin iletişim bilgilerini isteyin. Reddederlerse, eyalet yasalarının kooperatiflerin tüm hissedarların bir listesini ve posta adreslerini tutmasını ve bu bilgileri diğer hissedarlara vermesini gerektirdiğini hatırlatın. (Bilgileri telefonla pazarlama veya başka herhangi bir ticari amaçla kullanmayacağınızı onaylayan bir beyanname imzalamanız gerekebilir.)

Bir emlak avukatı ve hukuk firması Seyfarth Shaw’ın Manhattan ofisinde ortak olan Ingrid C. Manevitz, “Bu tür iletişim bilgilerini meşru amaçlar için kullanıyorsanız, buna hakkınız var” dedi.

İndirilebilir 500 doları telafi etmeye çalışmak için dairenin sahibiyle iletişime geçin. Ayrıca, sahibin ve yönetim kurulunun, sızıntıya neden olan temel sorunun çözüldüğü konusunda sizi temin etmesini talep edin. Aksi takdirde, bir dahaki sefere birisi tuvaleti kullandığında tekrar olabilir.

Boş bir daire, sizi ve tüm binayı etkileyebilecek ciddi bakım sorunlarına karşı savunmasızdır – radyatör sızdırabilir, hamamböceği veya fare istilası olabilir. Birinin bundan sorumlu olması gerekiyor.

Çoğu kooperatifin, yönetime ihlallerin incelenmesi ve onarılması için bir daireye girme ve diğer sorunları ele alma ve acil durumlara müdahale etme hakkı veren kuralları vardır. Kurulun yetkisini kullanması gerekir. Ev sahiplerinden daireyi düzenli olarak kontrol etmelerini veya harika’yı kendi adlarına yapmasını talep edin. “Yöneticiye git ve ‘Bak, bu örneği zaten yaşadım. Bunun bir daha olmasını istemiyorum,'” diye önerdi Bayan Manevitz.

Talep ettiğiniz şey sadece sizin menfaatiniz için değil, binanın ve daire sahibinin de menfaati içindir.

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.