Yağlı Kırmızı Biber Turşusu (Ölçüde Kahır Yok)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu (Ölçüde Külfet Yok) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kırmızı biber
  • 1 5 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı iri salamura tuz tepeleme olmasın
  • 1 su bardağı sıvı yağ (isterseniz yalnızca zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi (elma sirkesi de olur)
  • 10-15 kol maydanoz
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu (Ölçüde Dert Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bismillahirrahmanirrahim. Birinci evvel kırmızı biberleri güzelce yıkayıp çekirdekli kısımlarını çıkaralım ve ortadan ikiye bölüp küp biçiminde doğrayın. Çok küçük bulunmasına gerek yok. Fotoğraflarda görüldüğü üzere olsa kâfi.
  2. Sarımsakları ayıklayalım ve küçük küçük doğrayalım. Maydanozları da nasıl isterseniz o biçimde doğrayın. Büyük bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı sirkeyi ve 1 yemek kaşığı tuzu koyup karıştırarak kaynamaya bırak.
  3. Ardından kaynayan yağlı sirkeye tüm kırmızı biberleri atalım ve totalde 8-10 dk pişirelim. Çok fazla pişirmeyelim yoksa erirler ve istenilen sonuç alınmaz. ????
  4. 10 dk sonunda pişen biberleri biı tepsiye aktarıp üzerine 1 baş doğranan sarımsakları ve maydanozları da atıp karıştıralım. Soğumaya bırakın.
  5. Diğer yandan kavanozları kaynar suda sterilize edip kurulayalım. İçlerine yağlı kırmızı biberlerimizi doldurup vakumlayalım. Serin ortamda koruma edelim. Tıpkı gün de yenilebilir ???? Şimdiden afiyet şifa olsun ????.
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu (Ölçüde Zahmet Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst