Yemeklik Kıyma Harcı Tanımı (Buzlukta Koruma Edilebilir) İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Yemeklik Kıyma Harcı Tanımı (Buzlukta Koruma Edilebilir) Fotoğraflı Yapılışı
- Sıvıyağ
- 2 kg kıyma
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı kaşığı tuz
- ½ yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı paprika (tatlı kırmızı toz biber)
- 1 yemek kaşığı maydanoz kurusu (ya da ½ demet ince kıyılmış taze maydanoz)
- 2 yemek kaşığı domates salçası + 1 yemek kaşığı biber salçası + 4 su bardağı domates sosu
- 1 kısım taze soğan
- 3 adet yeşil biber (minik doğranmış)
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları yemeklik doğrayın.
- Bir tencere içerisinde zeytinyağını soğan ile kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve harlı ateşte kavurun.
- Sırasıyla 1 yemek kaşığı kaşığı tuz, ½ yemek kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı paprika (tatlı kırmızı toz biber), 1 yemek kaşığı maydanoz kurusu (ya da ½ demet ince kıyılmış taze maydanoz) ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- 2 yemek kaşığı domates salçası + 1 yemek kaşığı biber salçası + 4 su bardağı domates sosu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Kıymalar piştikten daha sonra 1 kısım taze soğan + 3 adet yeşil biber (minik doğranmış) ekleyin ve ocağın altını kapatın. Sebzeler biraz çiğ kalsın.
- Minik minik buzluk poşetleri bölüp buzluğa atın ve istediğiniz vakit yemeklerinizde kullanın.
Yemeklik Kıyma Harcı Tanımı (Buzlukta Koruma Edilebilir) Fotoğraflı Yapılışı