Yemeklik Kıyma Harcı Tanımı (Buzlukta Koruma Edilebilir)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Yemeklik Kıyma Harcı Tanımı (Buzlukta Koruma Edilebilir) İçin Malzemeler

  • Sıvıyağ
  • 2 kg kıyma
  • 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı kaşığı tuz
  • ½ yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı paprika (tatlı kırmızı toz biber)
  • 1 yemek kaşığı maydanoz kurusu (ya da ½ demet ince kıyılmış taze maydanoz)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası + 1 yemek kaşığı biber salçası + 4 su bardağı domates sosu
  • 1 kısım taze soğan
  • 3 adet yeşil biber (minik doğranmış)
Yemeklik Kıyma Harcı Tanımı (Buzlukta Koruma Edilebilir) Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanları yemeklik doğrayın.
  2. Bir tencere içerisinde zeytinyağını soğan ile kavurun.
  3. Kıymayı ekleyin ve harlı ateşte kavurun.
  4. Sırasıyla 1 yemek kaşığı kaşığı tuz, ½ yemek kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı paprika (tatlı kırmızı toz biber), 1 yemek kaşığı maydanoz kurusu (ya da ½ demet ince kıyılmış taze maydanoz) ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  5. 2 yemek kaşığı domates salçası + 1 yemek kaşığı biber salçası + 4 su bardağı domates sosu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  6. Kıymalar piştikten daha sonra 1 kısım taze soğan + 3 adet yeşil biber (minik doğranmış) ekleyin ve ocağın altını kapatın. Sebzeler biraz çiğ kalsın.
  7. Minik minik buzluk poşetleri bölüp buzluğa atın ve istediğiniz vakit yemeklerinizde kullanın.
Afiyet olsun!.

Yemeklik Kıyma Harcı Tanımı (Buzlukta Koruma Edilebilir) Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst