Yemelere Doyulmayan Siverek Tava Tanımı İçin Malzemeler
Yemelere Doyulmayan Siverek Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram kıyma
- 500 gram kuşbaşı
- 5 adet orta uzunluk domates
- 4 adet orta uzunluk kapya biber
- 1 baş büyükçe sarımsak
- Yarım su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Yemelere Doyulmayan Siverek Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domates ve biberi ince ince keselim
- Sarımsağı soyup ince keselim kuşbaşı eti küçük küçük keselim .
- Yemeğimizi yapacağımız tepsiye kıyma kuşbaşı et, domates, biber ,sarımsak ,salça ,sıvı yağ, baharatlar hepsini koyalım fazlaca hoş yoğuralım.
- Tepsimize hoş bir biçimde yayalım.
- Üzerine yarım su bardağı su gezdirelim tereyağı küp küp üzerine koyalım.
- Tepsimizi yağlı kağıtla kapatalım.
- Üzerine de folyoyla güzelce kapatıp önce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????