Yoğurtlu, Cevizli Sultan Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Yoğurtlu, Cevizli Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet taze yufka
İç materyali için;

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane kuru soğan
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
Üzerinin yoğurt sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Ve tuz
Cevizli teremyağlı sos için;

  • 2 yemek kaşığı teremyag
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Biraz doğranmış ceviz
Islatmak için;

  • 2 bardak tavuk suyu(yoksa olağan su da olabilir)
Yoğurtlu, Cevizli Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavaya sıvı yağı ekleyip, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip biraz soteleyin.
  2. Soğanlar sararmaya başlayınca,tavuk göğsünü ekleyin,tavuk suyunu çekip kızarmaya başlayınca üzerine baharatları,tuzu ekleyip güzelce karıştırın ve ocaktan alın.
  3. 3 adet yufkayı üçgen olacak biçimde kesin,tavuklu iç gerecini yufkanın geniş olan kısmına koyup düzeltin ve sigara böreği üzere sarın, uç kısımlarını yavaşça ıslatarak sarın.
  4. Bütün yufkaların hepsine tıpkı süreci uygulayın.
  5. Sultan kebaplarını fırın tepsisine dizin ve 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  6. Pişen sultan kebaplarının birinci sıcaklığı çıkınca yumuşatmak için evvel ılık tavuk suyuna bulayın.
  7. Bir kaseye yoğurt koyup üzerine sarımsak rendeleyip karıştırın.
  8. Küçük bir tavaya da teremyağı biraz pulbiberi ve dileğe nazaran de doğranmış ceviz ekleyip kızdırıyoruz.
  9. Küçük dilimlere kesilmiş sultan kebabını servis tabağına yerleştirip, üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberle kızdırılmış teremyağını gezdirip servis yapın.
Yoğurtlu, Cevizli Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst