Acem Pilavı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Acem Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bardak pirinç
  • ½ kg kuşbaşı et
  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • Sarımsak (Şart değil)
  • Kuş üzümü (30 dk ılık suda bekletip şişmesini sağlayın)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakule
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil
  • Tuz- karabiber
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • 3 bardak sıcak su
  • 1 su bardağı et suyu
  • ½ bardak çiğ badem (1 gece suda bekletip kabuklarını ayıklayın ve tereyağında kavurup servis ederken sunabilirsiniz)
Acem Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yanmaz bir tavanın ortasında ½ kg kuşbaşı eti koyun ve kısık ateşte kavurun. Havuçları temizleyin ve ince ince doğrayın, bir tencerede kavurmaya başlayın.
  2. Soğanları da doğrayın. Havuçların üzerine ekleyin. İçine doğradığınız sarımsakları da ekleyin. Kavrulan sebzelerin üzerine pirinçleri koyun.
  3. Biraz kavurduktan daha sonra et suyunu ve üzerini geçecek kadar göz sonucu sıcak sudan ekleyip, baharatları ek edin. Kısık ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın.
  4. Servis tabağına koymadan evvel etleri de ekleyebilirsiniz. Üzerine bademleri ve fıstıkları koyarak servis edin.
Acem Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst