Arnavut Ciğeri

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri
  • 4 adet patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patatesinizi küp küp doğrayıp,soğanı da piyazlık olacak biçimde doğrayıp elimizle karıştıralım.
  2. Ardından sıvı yağımızı tavaya alıp,kızdırıp patatesleri kızartalım.
  3. Kızaran patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım. Tıpkı biçimde kalan patatesleri de kızartalım.
  4. Ciğerimizin zarını soyduktan daha sonra küp küp doğrayarak tel süzgece alıp,kanının süzülmesini sağlayalım. (ciğer yıkanmadığı için kanını bu türlü temizlememiz kâfi olucaktır. )
  5. Ardından bir tabağa un alıp,ciğerleri unlayıp karıştıralım.
  6. Kızgın yağda 3 dakika kadar pişirelim.
  7. Kızaran ciğerleri de kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
  8. Geniş bir karıştırma kabına ciğerlerimizi aktaralım.
  9. Son olarak kızarttığımız patatesi, doğradığımız soğanları ve ince ince maydanozu da ekleyip,kimyon,toz kırmızı biber, pul biber ve sumak ve tuzunu ekleyerek tüm gereçleri güzelce karıştıralım. Afiyet olsun!.
Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst