Asla Bir Tane İle Doymayacağınız Beyti Kebabı (Güveçte)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Asla Bir Tane İle Doymayacağınız Beyti Kebabı (Güveçte) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket yufka (6 yaprak)
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galete unu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Salçalı sos için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Asla Bir Tane İle Doymayacağınız Beyti Kebabı (Güveçte) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. İç harcı için kıyma baharatlar ve soğanı yoğuruyoruz azar azar galeta unu da ekleyip, ele yapışmayan bir köfte harcı elde ediyoruz.
  2. Serdiğimiz yufkaların uç kısımlarına köfte harcını ince bir biçimde seviyoruz rulo halinde yapıp, yufkaları dilim dilim kesiyoruz küçük güveç kaplarına dik gelecek biçimde diziyoruz.
  3. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında denetimli bir biçimde pişiriyoruz her fırında farklı pişirme özelliği olduğuna inanıyorum o yüzden lütfen denetim edin pişirme mühleti her fırına bakılırsa değişiyor.
  4. Başka bir sos tenceresinde 2 yemek kaşığı salça yarım çay bardağı kaynamış su 1 yemek kaşığı sıvı yağ azıcık tuzu toz formunda hazırlayıp, güveçlerin üzerine piştikten daha sonra koyuyoruz.
  5. İsteğe göre içine baharat da atabilirsiniz üzerine yoğurt koyup servis edelim afiyet olsun.
Asla Bir Tane İle Doymayacağınız Beyti Kebabı (Güveçte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst