Atina, NY: Hudson’da ‘Eski ve Yeninin Mükemmel Birleşimi’

Idealed

Active member
Bir country müzik sanatçısı olarak Chely Wright dünyayı dolaştı, ancak gerçekten evi gibi hissettiren tek bir yer vardı – yaklaşık altı yıl önce Hudson yakınlarındaki Club Helsinki’de çaldıktan sonra keşfettiği Atina, NY.

Bayan Wright, “Karımı aradım ve ‘Burada kök salmamız gerekiyor’ dedim” dedi.


Hudson Nehri’nin batı kıyısında yer alan Atina, Viktorya dönemi, Yunan Uyanışı ve Federal evlerle doludur. Kansas’ta büyüyen Bayan Wright, bölgenin sunduğu topluluk duygusu için can atıyordu – ancak çok bakım gerektiren bir antika ev yoktu.

“Tarihi bir mahallenin cazibesini istedik ama aynı zamanda menajerime ‘Yepyeni bir yapı istiyorum’ dedim. Şu anda Boston merkezli bir ticari tasarım firması olan Unispace’in çeşitlilikten sorumlu şefi olan ve 9 çocuk annesi olan 51 yaşındaki Bayan Wright, ‘Atina’da asla yeni bir bina bulamayacaksınız’ dedi. yaşındaki ikiz çocuklar.


Bayan Wright, dört yıl boyunca yaklaşık 30 eve baktıktan sonra aslında aradığını buldu. Şubat ayında, Atina’da nehirden sadece birkaç blok ötedeki üç yatak odalı bir evi 595.000 dolar ödeyerek kapattı. Ailesi şimdi zamanlarını ev ve Yukarı Doğu Yakası’ndaki bir daire arasında bölüyor.


Hudson-Atina Deniz Feneri 1874’te tamamlandı ve Ulusal Tarihi Yerler Kaydı’nda. Catskill Mountain Ferry Company, yaz aylarında deniz feneri turları düzenlemektedir. Kredi… Tony Cenicola/New York Times

Yakın zamanda, beş mil güneydeki komşu Catskill’in daha sessiz, daha rahat bir versiyonu olan Atina’yı keşfeden bir New Yorklu dalgası arasında yer alıyor. 30 mil karenin hemen altında, kasaba Catskill’in yarısından daha küçük ve 2020 nüfus sayımına göre Catskill’in 11.298’ine kıyasla 3.916 nüfusa sahip.

Bayan Wright’ın evini bulmasına yardım eden House Hudson Valley Realty’nin sahibi James Male, “Sanki Atina’da zaman durmuş gibi” dedi. “Film setinden neredeyse çıkmış küçük, uykulu bir köy. Eskiden herkes Hudson’a yakın olmak isterdi. Şimdi çok popüler, insanlar Hudson’dan kaçınmak istiyor. Bu, köprüyü geçerek Atina’ya giden insanların hareketine yol açtı.”


Brooklyn, Fort Greene’de yaşayan Amy Bennett, Atina’dan o kadar etkilenmişti ki, bu yılın başlarında orada 19. yüzyıldan kalma üç tuğla bina satın aldı, ayrıca bir Victorian Airbnb binası ve 385. çiftlik. Toplam maliyet: 2.945 milyon dolar.


Brooklyn’de Greene Grape Wine & Spirits ve Greene Grape Provisions adlı bir gurme işletmesi olan 53 yaşındaki Bayan Bennett, “Hudson kıyısındaki bu süper şirin kasaba ve çok fazla potansiyele sahip gibi görünüyordu” dedi. yemek marketi. “Bir Main Street küçük kasaba ekonomisini canlandırmaya yardım etmeyi ve insanların bölgenin ne kadar özel ama nispeten nüfussuz olduğunu görmelerini sağlamayı seviyorum.”

34 GÜNEY FRANKLIN SOKAK | 1850’de 0,04 dönüm üzerine inşa edilmiş beş yatak odalı, iki banyolu bir ev, 615.000 dolara listelendi. 518-828-5154 Kredi… Tony Cenicola/New York Times

Ne bulacaksın

Atina kasabasının göbeğinde 3.4 mil karelik bir alan olan Atina köyündeki mimarinin çoğu 19. yüzyıla kadar uzanıyor ve restorasyonla ilgilenen alıcıları cezbediyor. Denver’dan taşınan Bob ve Becky Hart, 2018’de 105.000 dolara bir Greek Revival evi satın almadan ve yenilemeden önce, yaklaşık on yıldır Atina’da kızlarını ziyaret ediyorlardı.

Denver Arka Müzesi’nin eski küratörü ve şimdi serbest küratör ve arka danışmanı olan 68 yaşındaki Bayan Hart, “Tarihe saygı duyan ama ileriye giden bir yenileme yapmakla ilgilendik” dedi.

Şu anda, yaklaşık bir yıldır boş olan 1870’lerden kalma bir binada 2004’te kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Atina Kültür Merkezi’nin yönetim kurulunda. Merkez, her yıl birkaç arka sergiye ev sahipliği yapıyor ve sıcak aylarda her açılış için bir blok partisine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca her ayın ilk Cuma günü happy hour düzenleniyor, çocuklara ücretsiz arka sınıflar veriliyor ve yazları Atina Nehir Kıyısı Parkı’nda aylık film gösterimi yapılıyor. Merkezin yöneticisi Jeremy Bloom, Aralık ayında, merkezin Atina Victorian Köy mimarisi Gezisi’ne yaklaşık 2.000 katılımcı çektiğini söyledi. Cuma günleri, kar amacı gütmeyen Atina Gösteri Sanatları Kurumu parkta konserler düzenliyor.

Bir feribot servisi, hafta sonları Hudson ve Atina arasında yolcuları servis eder ve 1874 Hudson-Atina Deniz Feneri’ne turlar düzenler. Ve her Temmuz ayında Atina, yaklaşık 15.000 kişinin katıldığı bir sokak şenliğine sponsor oluyor.


Parkın yanında, 1883’te inşa edilmiş bir restoran, etkinlik alanı ve dokuz odalı otel olan Stewart House yer alıyor. Lois Ballinger ve kocası Lon Ballinger, hisse sahibi oldukları Manhattan müzik mekanı Webster Hall’un satışından kısa bir süre sonra binayı 2017 yılında satın aldı.

32 GÜNEY FRANKLIN SOKAK | 1867’de 1.62 dönüm üzerine inşa edilmiş sekiz yatak odalı, üç banyolu bir ev, 799.000 dolara listelendi. 718-501-3655 Kredi… Tony Cenicola/New York Times

New York, Kisco Dağı’nda yaşayan Bayan Ballinger, “Emlakçım, Atina’daki bu küçük otele bakmamız için ısrar etti – tabii ki adını daha önce hiç duymamıştık,” dedi. yeni. Beş altı kuşaktır burada yaşayan insanlar var ve Kovid’den önce bile taşınan çok sayıda yeni gelen var.”

Eski bir New York restorancısı olan Melissa Chmelar ve kocası Jonathan Griffith tarafından iki yıl önce açılan yerel kafe Atina Rooster’da hem yeni gelenler hem de eski zamanlayıcılar bir araya geliyor. Catskill bistro 394 Main’in eski sahibi Denise McCarroll, kısa süre önce Bayan Bennett’in 7 Second Street binalarından birinin zemin katında Seconds adlı bir restoran açtı. Catskill’de bir toptan ekmek işletmesi olan Catskill Bread Co., bu yaz Second Street’te bir perakende mağazası açtığında, taze pişmiş somunlar için sıralar blok boyunca uzanıyordu.

Atina’nın büyük perakendecileri veya bakkalları olmadığı için pek çok sakin Catskill ve Hudson’da alışveriş yapıyor. Bayan Hart, “İhtiyacımız olduğunu düşündüğümüz bazı şeylere ihtiyacımız olmadığını gördük” dedi. “Komşularım ve ben Walmart’a ve Price Chopper’a giderken birbirimize gülüyoruz, ama orada neredeyse her şeyi bulabileceğinizi öğrendik ve sonra etrafta gurme dükkanları var.”

Ne Ödeyeceksin

Atina’nın artan popülaritesi emlak fiyatlarına da yansıyor.

Columbia Greene Emlakçılar Kurulu’na göre, tek ailelik bir evin medyan satış fiyatı, bu yılın ilk sekiz ayında yaklaşık yüzde 20 artarak 427.290 dolara, geçen yılın aynı döneminde 357.243 dolardı. Daha da çarpıcı olanı, 2019’da pandemi başlamadan önce medyan satış fiyatı sadece 197.000 dolardı – şu anki fiyatın yarısından az.

Eylül ayının sonlarında Zillow, 225.000 $ olarak listelenen restorasyona ihtiyaç duyan üç yatak odalı bir Federal evden, göl cepheli 1.54 dönümlük beş yatak odalı bir günlük eve kadar, Atina’da satılık 16 müstakil ev gösterdi. . Kütük ev, tenis kortları, bir sürüş alanı, iki yüzme havuzu ve bir etkinlik kulübesi gibi olanaklara sahip, insan yapımı büyük bir gölün etrafında 842 evden oluşan 2.200 dönümlük özel bir topluluk olan Sleepy Hollow Gölü’ndedir; 2022’de yıllık aidat 1.892 dolardı.

46 BİRLİĞİ SOKAK | 1900 yılında bir dönüm üzerine inşa edilmiş dört yatak odalı, iki banyolu bir ev, 279.000 $ ‘a listelenmiştir. 518-469-2720 Kredi… Tony Cenicola/New York Times

Greene County emlak vergisi hizmetleri müdürü Raymond Ward, Atina’daki ortalama yıllık emlak vergisi faturasının yaklaşık 5.235 dolar olduğunu söyledi. Bu, bölge için düşük ve tipik Hudson vergi faturasının bir kısmı; Bazı sakinler, Atina’da bir ev satın alma kararlarında bunun etkili olduğunu söylüyor.

hava

Sakinler Atina’nın sıcak ve misafirperver olduğunu söylüyor. Sıcak aylarda, aktivite ile vızıldar.

Emekli bir Piskoposluk rahibi olan 77 yaşındaki Bay Hart, “Bunu seviyorum çünkü her yere yürüyebiliyorum ve insanlar dışarıda ve sokakta tanıştığınız insanlarla konuşuyorsunuz ve onları tanıyorsunuz” dedi. “Bizim bir köpeğimiz var. Bir köpeğin olduğunda herkes seninle konuşur.”

Birçok sakin, topluluğun yaratıcı enerjisi ve politik olarak liberal zihniyet tarafından da çekildiklerini söylüyor. Bayan Hart, “Burada tanıştığımız insanlardan çok etkilendim” dedi. “Bu köyde çok sayıda yaratıcı insan ve sahip olduğumuz değerleri paylaşan insanlar yaşıyor.”

Bayan Wright’ın dediği gibi: “Kasabadan, komşulardan ve sokaktaki insanlardan, burada güvende olacağımıza değil, hoş karşılanacağımıza inanmamız için her türlü sinyali aldık.”


Okullar

Atinalı öğrencilerin çoğu Coxsackie-Athens Merkez Okul Bölgesi’ndeki okullara gider.

Rakamların New York Eyalet Eğitim Departmanından temin edildiği son yıl olan 2021-22 öğretim yılında, ilçede anaokulundan 12. sınıfa kadar 1.188 öğrenci kayıtlıydı; yaklaşık yüzde 85’i beyaz, yüzde 8’i Hispanik, yüzde 5’i çok ırklı, yüzde 2’si Siyah ve yüzde 1’i Asyalı veya Pasifik Adalı olarak tanımlandı.


2018-19 eyalet sınavlarında, Coxsackie-Athens Lisesi öğrencilerinin yüzde 79’u İngilizce, yüzde 57’si cebir ve yüzde 77’si geometri konusunda yetkindi; eyalet genelinde bu oran yüzde 84, yüzde 71 ve yüzde 70 idi. 2021’de, ortalama SAT sözel puanı eyalet çapında 526’ya kıyasla 570’ti; ortalama matematik puanı eyalet çapında 531’e karşılık 559’du.

Lisenin 2021’deki mezuniyet oranı, eyalet için yüzde 86 iken, yüzde 89 idi.

Athens Rooster, kaşar ve fontina ile “yetişkin ızgara peynir” gibi kahvaltı ve öğle yemeği ürünlerinin yanı sıra fırınlanmış ürünler de sunmaktadır. Kredi… Tony Cenicola/New York Times

işe gidip gelmek

Atina, New York State Thruway’in 21 numaralı çıkışına arabayla yaklaşık 10 dakika uzaklıktadır. George Washington Köprüsü’ne yolculuk, trafiğe bağlı olarak yaklaşık iki saat sürer.

Hudson’daki Amtrak tren istasyonu arabayla 15 dakika uzaklıktadır. New York City’ye gidiş-dönüş biletleri, biletin ne zaman alındığına ve yoğun veya yoğun olmayan saatler için olup olmadığına bağlı olarak 62 ila 148 $ arasındadır.

Tarih

Kasaba tarihçisi Lynn J. Brunner’a göre, 1665’te Hollandalı yerleşimciler Mohikanlardan Atina olacak toprakları satın aldı. Greene County Tarih Kurumu’ndaki Vedder Araştırma Kütüphanesi arşivcisi Jonathan Palmer, köyün aslen 1805’te kurulan Loonenburgh adlı bir Hollanda yerleşimi olduğunu söyledi. New York Eyaleti Yasama Meclisi, 1815’te Coxsackie ve Catskill bölgelerinden Atina kasabasını kurdu. 1800’lerin ortalarında, burası bir tekne yapımı ve tuğla yapımı ve 1880’lerde buz hasadı merkeziydi. Buzların ahşap binalarda depolandığı nehir kıyılarına trafik getiren Schoharie Turnpike de dahil olmak üzere Atina’dan dört ana yol geçiyordu.

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.
 
Üst