Bayram Yuvalaması

delihatun

Global Mod
Global Mod
Bayram Yuvalaması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır bayram yuvalaması
  • 1 kg az yağlı kuşbaşı et
  • 1-5 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurtlu karışımı için

  • 1 çay kaşığı tuz silme
  • 1 tatlı kaşığı karabiber silme
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım kg süzme yoğurt
Üzerine

  • 1 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kuru nane
Bayram Yuvalaması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle et ve nohutu yıkayalım. Tuz ile birlikte düdüklü tencereye alarak üzerini geçene kadar su ek edip pişmeye bırakalım.
  2. Tencereden ses geldikten sora 25 dk daha pişirip altını kapatalım. Nohutları denetim edelim.
  3. Pişmiş ise üzerine bir paket hazır yuvarlamayı ekleyelim.
  4. Kapağını kapatmadan 5-10 dakika yuvarlama ile birlikte pişirelim.
  5. Diğer yandan düdüklü tencereden 4 kepçe su alalım uygun bir tencereye koyalım.
  6. Üzerine yoğurtlu karışım için yazılı tüm materyalleri ekleyelim.
  7. Bir çırpıcı ile daima karıştırarak kısık ateşte pişirelim küçük fokurdamalar başladıktan sora altını kapatıp düdüklü tencerede ki karışıma ek edelim.
  8. Düdüklü tencerede su epeyce azalmışsa üzerine kaynar su ek edilebilir hepsini bir arada karıştırarak üzerine bir tavada yağla birlikte kızmış naneyi gezdirelim yemeye hazır. Afiyetolsun????.
Bayram Yuvalaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst