Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Graten Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Ramazan ayının son günlerinde konuk sofralarına epeyce yakışacak ve çok pratik lezzetli bir tanım.
								- 3 adet orta uzunluk patates
 - Tuz
 - Sıvıyağ (kızartmak için)
 
- 300 gram tavuk göğsü
 - 2 adet çarliston biber
 - 2 adet domates
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 çay kaşığı kekik
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pulbiber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 
- 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı un
 - 2 su bardağı süt
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 
- Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Not EkleTarifi Yazdır
Ramazan ayının son günlerinde konuk sofralarına epeyce yakışacak ve çok pratik lezzetli bir tanım.
- Patatesleri yuvarlak dilimleyip kızartalım.
 - Borcamın en alt kısmına dizelim.
 - Tavuk sote için tavada evvel doğradığımız tavuğu birkaç dakika sıvı yağı ve tereyağında kavuralım.
 - Ardından biberi ve domatesi ekleyip karıştıralım.
 - En son baharatları ayarlayıp pişmeye bırakalım.
 - Pişen tavuk soteyi patateslerin üzerine dökelim.
 - Sos tenceresinde beşamel sos için tereyağını eritip unu birkaç dakika kavuralım.
 - Sütünü ek edip süratlice çırpalım ki topak olmasın.
 - Tuzu ve karabiberini ekleyip göz göz olunca ocaktan alalım.
 - Tavuk sotenin üzerine beşamel sosu gezdirelim.
 - En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve 190 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
 - Fırından çıkınca dilimleyip sıcak servis edelim. Afiyet olsun.