Beyti Kebabı (Nefis)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Beyti Kebabı (Nefis) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tandır lavaş (ince, yufka üzere olanlardan)
  • 400 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu ( 1 çay bardağı kadar)
  • Tereyağ
  • Salça
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • Yoğurt
Beyti Kebabı (Nefis) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanı rendeleyelim.
  2. Kıymayı, yumurtayı, tuz ve karabiberi koyup yoğurmaya başlayalım. Kıvamı yakalayabilmek için galeta ününü denetimli bir biçimde ekleyip yoğuralım. Uzun uzun köfteler yapıp az yağlı tavada pişirelim.
  3. Tereyağ, salça ve 1 dış sarımsağı ezip kavuralım. Çok az su ekleyip sosumuzu pişirelim.
  4. Lavaşların üzerine fırça sayesinde sostan sürüp kıymaları ortasına koyup saralım.
  5. 2 parmak genişliğinde keselim. Fırın tepsimize koyup üstleri kızarana kadar fırınlayalım.
  6. 1 kapta 1 kaşık tereyağ eritelim.
  7. Beytileri servis tabağına alalım.
  8. Eritilmiş tereyağını beytilerin üstüne gezdirip en üste salça sostan gezdirelim.
  9. Yoğurtla birlikte servis yapalım. Afiyet olsun????
Beyti Kebabı (Nefis) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst