Beyti Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka
Köftesi için;

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Arası ve üzeri için;

  • Su ve sıvı yağ
Sosu için;

  • 4 adet domates (Blenderden geçirin)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Servis için yanına;

  • Patates kızartması (4 tane yeterli)
  • Yoğurt
Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel köftemizi hazırlayalım ve az yağlı tavada artlı önlü kızartalım.
  2. 1 tane yufkamızı d halinde yapalım yufkanın kenarlarını keselim.
  3. İçine su & yağ karışımı sosumuzdan sürelim köftemizi koyup, saralım (Bu süreci öteki yufkalarada yapın) 3 parmak kalınlığında keselim yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
  4. Üzerine kalan su ve yağ sosumuzdan sürüp, evvelde ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  5. Beytimiz pişerken domates sosumuzu hazırlayalım.
  6. Bu ortada servis için patateslerimizide kızartmayı unutmayalım.
  7. Pişen beytileri servis edeceğiniz tabağa istediğiniz ölçüde koyup üzerine domates sosundan dökelim yoğurt ve patates kızartması ile servis edebilirsinizzz.
Not: Çıtır çıtır beyti istemezseniz fırından çıkan beytilerimizin üzerine nemli bir bez koyup 2 dakika kalması kafidir. Sunumunu istediğiniz biçimde yapabiliriz.

Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst