Biftek Sarma

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Biftek Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg sinirsiz biftek
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1 küçük soğan
  • Yarım kg mantar
  • Birkaç kol taze biberiye yahut kekik
  • Maydanoz yahut ıspanak yaprağı (arzu edilirse)
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı
  • 2 su bardağı su
Biftek Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle bifteklerimizi yaprak üzere açalım.
  2. daha sonra yağda ince kıyılmış soğanımızı küp küp doğranmış renkli biberlerimizi ve ince kıyılmış mantarımızı güzelce sote edelim.
  3. İçerisine biberiye kollarını ve baharatlarımızı koyalım.
  4. ondan sonrasında ince açılmış bifteklerimizin üzerine ince kıyılmış maydanoz yahut haşlanmış ıspanak yaprağı koyup ondan sonrasında mantarlı harcımızdan uç kısmına koyup sıkıca saralım tutturmak için kürdandan yahut mutfak ipinden yardım alabiliriz.
  5. sonrasındasında bu biftekleri bir çay bardağı ay çiçek yağında yavaş yavaş kızartalım.
  6. Son olarak kızaran biftekleri 2 su bardağı suda pişirelim servistilk evvel halka halka dilimleyip sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsunn.
Biftek Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst