Bir Mutfak Adası Gerekli mi? Hayır, Ama Birini İstediğini Biliyorsun

Idealed

Active member
Mutfak, misafirlerden gizlenen bir çalışma alanından herkesin bir araya gelmek istediği yere evrildiğinde, mutfak adası birçok ev sahibi için olmazsa olmaz bir yer haline geldi.

Nedenini anlamak kolay: Bir ada yalnızca fazladan bir çalışma yüzeyi sağlamakla ve depolama ve cihazlar için alan eklemekle kalmaz, aynı zamanda aile ve arkadaşların oturabilecekleri bir alan yaratır.

Los Angeles merkezli bir iç mimar olan Jessica Nicastro, “Eviniz ne kadar büyük olursa olsun, herkes mutfak adasının etrafında toplanma eğilimindedir” dedi. “Sahip olduğunuz herhangi bir parti, mutfak adanız merkezi buluşma noktasıdır. Büfe, çocuklar için ödev merkezi ve kahvaltı masası görevi de görüyor.”




Adalar genellikle belirli bir mutfağın düzenine uyacak şekilde tasarlanmış özel öğeler olduğundan, boyut, şekil ve işlev açısından bir evden diğerine değişebilir. . Peki, alanınıza uygun bir ada nasıl yaratırsınız? Mimarlardan ve tasarımcılardan tavsiyelerini istedik.



Los Angeles’ta yaşayan bir iç mimar olan Jessica Nicastro, adada genellikle “topraklama” yolu olarak adada çevredeki mutfaktan daha koyu renkler kullanır. uzay” dedi. Kredi… Madeline Tolle



Öncelikle İlk Şeyler: Yeterli Alanınız Var mı?

Bir adayı sığdıramayacak kadar küçük bir mutfağa, sırf istediğiniz için sıkmak, sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

“Bir ada ile, mutfağınız içinde birden fazla kişi olduğunda çalışmalıdır” dedi. Dolaşımı engellemeden, bulaşık makinesi ve fırın kapaklarından bahsetmiyorum bile, birkaç kişiyi rahatça tutabilecek oda. Her zaman ada ile duvara dayalı alt dolaplar arasında en az 42 inç bırakmaya çalışır.

Mutfağınız küçükse, bu sadece küçücük bir ada için yeterli alan bırakabilir, dedi. Bu durumda, bir adaya sahip olmamak veya bir yarımada gibi başka bir seçeneği düşünmek genellikle daha iyidir. “Çok küçükse, posta pulu gibi görünür,” dedi. “Benim için küçük bir adaya sahip olmak, yeterince uzun olmayan pantolonlar giymek gibidir.”



Bir adanın mutlaka oturma yeri içermesi gerekmez. New York merkezli tasarım stüdyosu Workstead tarafından tasarlanan bu, bunun yerine depolamayı en üst düzeye çıkarır. Kredi… Matthew Williams



Oturma Yerini Dahil Etmeli Misiniz?

Her adada dışkı için diz mesafesi olması gerekir mi? New York merkezli tasarım stüdyosu Workstead’in ortaklarından Stefanie Brechbuehler, “Cevap güçlü bir Hayır” dedi. “Çoğu zaman, çok sayıda oturma yeri olan büyük bir yemek masasını çevreleyen çok sayıda oturma yeri olan büyük bir ada gördüğünüzde çok kafa karıştırıcı buluyorum. Bana göre gereksiz geliyor. Ama aynı zamanda, biri yemek pişirirken bir adada oturmanın eğlenceli olduğunu da biliyorum.”

Sizin için en iyisinin ne olduğuna karar vermek için, gerçekten ne kadar oturma alanına ihtiyacınız olduğunu (özellikle de adanın hemen yanında bir yemek masası varsa) ve mutfak temel ihtiyaçlarınız için ne kadar alana ihtiyacınız olduğunu düşünün dedi. Daha küçük mutfaklarda, tabureler için yer bırakmak ve depolama alanını en üst düzeye çıkarmak daha iyi olabilir.

Bayan Brechbuehler’in Gallatin, NY’deki eski evinde, o ve kocası ve iş ortağı Robert Highsmith, oturma yeri olmayan bir ada tasarladı. Bunun yerine adanın bir tarafında lavabo ve bulaşık makinesi var; diğer tarafta, bitişik bir yemek alanından erişilebilen derin saklama çekmeceleri vardır.



Manhattan’daki bir çatı katı için Worrell Yeung, birkaç tabureye yer açmak için bir ucunda konsollu bir tezgah bulunan bir ada tasarladı. Kredi… Alan Tansey



En Üstte Ne Olur?

Adada oturmak istiyorsanız, en yaygın yol, adanın ön tarafı boyunca mutfağa bakan bir sıra karşı yükseklikte tabureler dizmektir. Ama birçok seçenek var. Bazen tasarımcılar, özellikle sığ adalar için yararlı olabilecek, tabureler için özel bir yer olarak adanın bir tarafındaki tezgahın uzunluğunu konsollar.

Worrell Yeung’daki mimarların tasarladığı Manhattan’daki bir çatı katında, bir adanın yan tarafındaki konsollu bir bölüm, depolama için başka bir yerde bolca alana sahip iki tabure için alana sahiptir. New York merkezli şirketin ortağı Jejon Yeung, “Adaların daha çok bir masa veya çalışma alanı gibi işlev görebileceği uçlarını etkinleştirmeyi seviyoruz” dedi.

Mimarlar, Manhattan’daki başka bir çatı katı için, ceppo di Gré mermerinden devasa bir bloğu andıran, biri önde diğeri yanda olmak üzere oturmak için yer sunan iki boşluğa sahip bir ada tasarladılar.



Başka bir Manhattan çatı katında, Worrell Yeung Ceppo di Gré mermerinden tabureler için iki ayrı alana sahip bir ada yarattı. Kredi… Eric Petschek



“Biz Bay Yeung, “Bu nişleri nasıl şekillendirdiğimiz ve bir tabure çekmek için boşluklar tahsis ettiğimiz konusunda biraz şakacı davranıyorduk” dedi. Düzenleme, adadaki insanların birbirleriyle ve dairenin farklı bölümleriyle etkileşime girmesine veya bağımsız faaliyetlere odaklanmasına olanak tanır.

Diğer bir seçenek de insanların oturacağı adanın yüksekliğini yükseltmek.

Tahoe Gölü yakınlarındaki bir evde, mimarlık firması Ike Kligerman Barkley ve iç tasarım firması Wiseman Group tarafından tasarlanan bir mutfakta, iki tezgah hafifçe üst üste biniyor: Adanın menzile baktığı beyaz bir Neolit çalışma yüzeyi , yerden yaklaşık 36 inç uzakta (tipik sayaç yüksekliği); adanın bir şömineye baktığı yerde sabuntaşı bir masa yüzeyi yerden yaklaşık 42 inç uzaktadır (tipik çubuk yüksekliği).

Ike Kligerman Barkley’in müdürü Carl Baker, “Onun bir adadan ziyade çok, büyük bir masa gibi hissetmesini gerçekten istedik” dedi.



Ike Kligerman Barkley ve Wiseman Group tarafından tasarlanan iki seviyeli bir ada, yemek yemek, ödev yapmak için bir yüzey sağlarken kirli bulaşıkların gizlenmesine yardımcı olur. veya oyun oynamak. Kredi… Roger Davies



Yükseltilmiş Sabuntaşı tezgahın, mutfak kullanımdayken alt tezgahın üzerindeki dağınık tabakları gizlediğini ve ayrıca bilgisayarları ve kağıt eşyalarını sıçramalardan koruduğunu söyledi: “Dizüstü bilgisayarınızı üzerine koyabilir, oyun oynayabilir veya yapboz yapabilirsiniz. tüm yemek pişirme, temizlik ve sıvılardan ayrı tutar.”

İşlevsel Hale Getirin

Bir ada, sıradan saklama dolaplarının üzerindeki bir tezgah uzunluğu kadar basit veya bir dizi entegre mutfak aleti kadar karmaşık olabilir. Neyin en iyi olduğuna karar vermek, ne kadar alana sahip olduğunuza ve mutfağın diğer bölümlerinden hangi işlevleri boşaltmak istediğinize bağlıdır.




Tasarımcılar genellikle mutfak lavabosunu ve musluğu adaya koyarlar (veya daha büyük mutfaklarda adayı ikinci bir lavabo eklemek için kullanırlar). Bayan Nicastro, “Bu, yüzleşmenin ve odayı biraz açmanın iyi bir yolu,” dedi. Lavabolu bir ada tasarlarken, yemeklerden sonra temizlik için eksiksiz bir istasyon oluşturmak için her zaman lavabonun her iki tarafına yerleştirilmiş bir bulaşık makinesi ve çekilebilir çöp kutusu içerir.

Yemek pişirme becerilerinizi sergilemek istiyorsanız, adaya bir ocak veya ocak yerleştirmeyi düşünün.



Workstead tarafından tasarlanan bir mutfak, entegre tencere rayına sahip bir adaya sahiptir. Kredi… Matthew Williams



Bazen tasarımcılar ayrıca mikrodalga fırın ve şarap buzdolapları gibi küçük aletleri mutfağa bakan tarafa sıkıştırarak gizlemek için bir ada kullanın.

Son olarak, işlevselliği en üst düzeye çıkarmak için dolapların ve kapakların içini özelleştirmeyi unutmayın. Bayan Nicastro, tost makinesi ve blender gibi tezgah üstü cihazlar için ada çekmecelerinde yer açmayı sever. Bayan Brechbuehler bazen üst çekmecelerin içine çıkışlar ekler, böylece şarj istasyonları olarak işlev görebilirler. Ve kabine şirketleri sık sık her alete özel bir yer veren bölücüler sağlar.

içini kişiselleştiren kabine şirketi Henrybuilt’in kurucusu ve CEO’su Scott Hudson, “Mutfağın her santiminin işlevsel olarak optimize edildiği ve kullanımı gerçekten iyi hissettiren bir ömür sağlamaya odaklandık” dedi. çatal bıçak takımlarını, baharat kavanozlarını ve spatulaları düzenli tutmak için çekmeceler. “İç mekan dış görünüş kadar önemlidir.”



Morris Adjmi Architects tarafından tasarlanan bir Brooklyn dairesinde, Henrybuilt ada ayakları üzerinde yükselir ve mutfağın geri kalanından farklı malzemelerden yapılmıştır. bağımsız bir mobilya parçası görünümü verin. Kredi… Nicole Franzen



Cilalarla Deney

Mutfağın geri kalanına monte edilen aynı alt dolapları ve tezgahları kullanarak bir ada inşa etmek mümkündür, ancak mevcut eğilim bu aynılık duygusundan kurtulmak ve ada ayrı bir malzeme tedavisi.

“Adanın bir mobilya parçası gibi ele alınabilecek ve odanın geri kalanından ayrı olabilecek bir şey olduğunu giderek daha fazla düşünüyoruz” dedi Bay Hudson.

Bu, adayı çevreleyen mutfaktan ayırmak için farklı dolap kaplamaları ve tezgah malzemeleri seçmek anlamına gelebilir, dedi. Bazen adayı daha çok bir credenza gibi göstermek için ayakları üzerinde yükseltmek anlamına da gelir.

Bayan Brechbuehler bu yaklaşımı beğeniyor. “Bir adayı bir nesne gibi düşünebilirsiniz,” dedi ona tek başına bir parça gibi davranarak. Mutfakta kullanılan aynı malzemeleri basitçe tekrarlamak “bir yatak odası takımı satın aldığınızda ve her şey eşleştiğinde olduğu gibidir – bazen kaçırılmış bir fırsat gibi gelebilir.”



Workstead, Brooklyn’de bir mutfak için büyük bir masaya benzeyen bir ada oluşturmak için benzer bir strateji kullandı. Kredi… Matthew Williams



Bir arada Workstead’in tasarladığı Brooklyn mutfağı, dolapların ve tezgahların çoğu ahşap, ancak adanın öne çıkması için koyu mavi bir tabanı ve beyaz mermer bir tepesi var.

Ancak tek bir malzemeyi değiştirmek bile çoğu zaman yeterlidir. El Segundo, California’da tasarladığı bir mutfakta Bayan Nicastro, tüm dolapları uçuk griye boyadı, ardından duvara karşı beyaz bir mermer tezgah ve adada koyu renkli bir sabuntaşı tezgah kullandı. Los Angeles’taki başka bir mutfak için tezgahları aynı tuttu ama duvar dolaplarını beyaza ve adayı koyu griye boyadı.

Mutfağın ortasına doygun bir renk eklemek “mekanını topraklamanın sadece bir kaç yolu” dedi. “Ayrıca adaya bir amaç duygusu veriyor.”

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun. Bizi Twitter’da takip edin: @nytrealestate.
 
Üst