Bir Opera Yıldızı Batı Köyündeki Başlangıç Evini Satıyor

Idealed

Active member
Anthony Roth Costanzo bir opera şarkıcısı olarak adını duyurmaya başladığında, aynı zamanda ailesine Manhattan’daki gayrimenkul konusunda tavsiyeler veriyordu.

Durham, NC’de büyüyen ve 11 yaşında Broadway’de sahne alan Bay Costanzo, “Her zaman New York’a ilgi duydum” dedi. “15 yaşıma geldiğimde ailemi bir daire almaları gerektiğine ikna ettim. ”

Yukarı Batı Yakası’nda bir stüdyo, ardından Doğu Köyü’nde bir çatı katı bulmalarına yardım etti ve sonunda 90.000 dolarlık bir yatırımla başlayarak Yukarı Doğu Yakası’nda tek yatak odalı bir daireye emekli oldular. Şu anda Metropolitan Opera’da bir Mısır firavunu olarak rolünü yeniden canlandıran Bay Costanzo, “Ben daire değiştirirken ve daire değiştirirken, kolej ve yüksek okuldan kazandığım her kuruşumu kendi evimi satın alabilmek için biriktiriyordum” dedi. Philip Glass’ın içinde Ahnaten.


Bay Costanzo, yıllarca peşinat biriktirdikten sonra dokuz yıl önce daireye taşındı. Şimdi daha geniş bir şey arıyor. Kredi… New York Times için Erik Tanner

2013 yılında, şarkı yarışmalarından ve çeşitli performanslardan toplanan 215.000 $’lık bir ön ödemeyle, West Village’daki bir butik kooperatif binası olan 92 Horatio Caddesi’ndeki tek yatak odalı ilk evini 630.000 $ ödeyerek satın aldı. O zamandan beri çeşitli güncellemeler ve yenilemeler yaptı.


Daire, dünyanın dört bir yanındaki opera şirketlerinde performanslar sergileyen bir kontrtenor ve impresario olan 40 yaşındaki Bay Costanzo için birçok hatıra barındırıyor. Eğlendiği, aryalarını uyguladığı ve hatta performans gösterdiği yerdi. Ancak saygısız böcek yeniden ortaya çıktı ve daha geniş bir şeye hazır olduğunu söyledi. Kooperatifi şu anda piyasada 965.000 $ karşılığında. Aylık bakım 1.293 $’dır (artı gelecek yılın sonuna kadar sermaye iyileştirmeleri için 147 $’lık aylık değerlendirme).

Şarkı söylemeye ve oyunculuğa ek olarak geniş repertuarına yaratıcı yapımcıyı da ekleyen Bay Costanzo, “Sadece tüm oyuncu kadrosunu akşam yemeğine alabileceğim bir yer istiyorum” dedi. Ayrıca, tercihen şehir merkezinde başka bir yerde, ilk müzik öğretmeninden bir hediye olan bir klavsen tutmak için yeterli alan istediğini söylüyor.

Kooperatif dairesi yaklaşık 650 metrekarelik bir alanı kapsıyor ve Hudson Nehri’ne ve High Line’ın bir kısmına bir bakış sunuyor. 9 metrelik tavanlara, orijinal pervazlara ve parke zeminlere, geri kazanılmış ahşap kapılara ve odunla yanan bir şömineye sahiptir.

Kooperatif daire, Hudson Nehri’ne ve High Line’ın bir kısmına bir bakış sunuyor. Kredi… Corcoran Group için Celeste Godoy/Rise Media

Mülkü meslektaşı Nathaniel Faust ile birlikte listeleyen Corcoran Group’tan bir ajan olan David A. Palmieri, “Paris tarzı bir havası var” dedi.

Eve, açık mutfak ve oturma odasına açılan küçük bir fuayeden girilir. Mutfak, taçlandırılmış bir kornişle çerçevelenmiştir ve paslanmaz çelik aletler, orijinal ahşap dolaplar, bakır tezgah, delft fayanslar ve Bay Costanzo’nun yerleşik bir ütü masasından dönüştürdüğü açılır kasap bloğuna sahiptir.

Oyma ahşap bir şömine ile şöminenin sabitlediği oturma odası, büyük pencerelere, gömme raflara, dekoratif bir tavan madalyonuna ve projektör ekranı olarak da kullanılabilen bir pencere gölgesine sahiptir. Yatak odasında iki dolapla birlikte daha fazla raf var.

Yakın zamanda yenilenen banyo, Carrara mermer tezgah, pirinç donanım ve bakır lavabo ile donatılmıştır. Orijinal yerleşik engeli tuttu ve çamaşır deposu ekledi.

“Bu orijinal ayrıntıları korumaya çalıştım ama aynı zamanda güncelledim” dedi.

Yakın zamanda yenilenen banyoda Carrara mermer tezgah, pirinç hırdavat ve bakır lavabo bulunmaktadır. Bay Costanzo, orijinal gömme engeli sakladı. Kredi… Corcoran Group için Celeste Godoy/Rise Media

1920’de Washington ve Greenwich Caddeleri arasında ve Whitney Amerikan Arka Müzesi’nin yakınında inşa edilen beş katlı, kırmızı tuğlalı kooperatif binası 76 üniteden oluşuyor. Yakın zamanda lobi, koridorlar ve çamaşır odası güncellenerek tadilattan geçmiştir.

Bay Costanzo, evinde düzenlediği pek çok akşam yemeği partisini sevgiyle hatırlıyor – çoğu opera dünyasından gelen bir ziyaretçi defteri tutardı ve genellikle beş kaplamalı kurs verirdi. Tatlı spesiyalitesi: croquembouche.


Bir de özleyeceğini söylediği komşuları var tabii. Bazılarının, büyükannesinin 19. yüzyıldan kalma Mason & Hamlin’ini dik çalarken veya sabahları bisikletiyle yaklaşık beş kilometre uzaklıktaki Metropolitan Opera’ya gitmeden önce ısınırken evinin önünde toplandığı biliniyor. Bu yıl o ve Metropolitan Opera’daki diğer birkaç kişi, “Glass: Akhnaten” ile en iyi opera kaydı dalında Grammy kazandı.

Bay Costanzo, komşular hakkında “Bana bazen orkide getiriyorlardı” dedi. “Bundan zevk alıyor gibiydiler.”

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun. Bizi Twitter’da takip edin: @nytrealestate.
 
Üst