Ciğer Sarma

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Ciğer Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram karaciğer
  • 2 adet kuzu gömlek
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 er tatlı kaşığı tuz pul biber karabiber
  • 1 adet kuru soğan
  • Tereyağı
Ciğer Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel derin bir kaba kuzu gömleğini sıcak su ile ıslayalım. Bir kenara alalım.
  2. Ardından soğan yemeklik doğrayıp yağda kavuralım. Pembeleşinceye kadar.
  3. Ardına küp küp doğrayıp yıkadığımız ciğeri ekleyip düzgünce kavuralım.
  4. Baharatları ekleyim daha sonra farklı bir tencerede tereyağı eritip yıkadığımız pirinçleri ekleyip kavuralım.
  5. Üzerini geçecek biçimde su ekleyip hoş bir pilav pişirelim. Tıpkı baharatları ekleyip üzerine ciğeri karışımı süzerek ilave edip karıştıralım.
  6. Gömlek yağını bir kase içene serip içine pilav ekleyip gömlek yağı ile kapatıp fazlasını keselim bütün iç harca tıpkı taktik yapılıp tepsiye dizelim.
Ciğer Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst