Çocuklara ve Yetişkinlere Hitap Eden Bir Oyun Odası Nasıl Oluşturulur?

Idealed

Active member
Tekrar çocuk olsaydınız, nasıl bir oyun odası tercih ederdiniz: eski mobilyalarla dolu bir bodrum katı (çünkü o yıpranmış kanepeye atlamanız kimsenin umurunda değil) veya oyuncakları ve arkayı kutsayan, sizi davet eden renkli bir oda. duvarlara tırmanmak için?

Son zamanlarda birçok ebeveynin çocukları için hangisini seçtiğini tahmin etmek zor değil.

Rye, NY’da bir tasarım firması olan Smart Playrooms’u kuran eski bir öğretmen olan Karri Bowen-Poole, “Ben büyüdüğümde, oyun odası her zaman evdeki en kötü odaydı, çünkü ona pek ilgi gösterilmemişti” dedi. “Bu yüzden, meydana gelen dönüştürücü düşünceyi görmek benim için inanılmazdı. Tasarım çocukları etkiliyor – kendileri hakkında nasıl hissettiklerini, ne yaptıklarını ve nasıl bir alan yarattığımıza göre onlara neler yaptırabileceğimizi.”

grOH tarafından tasarlanan bir alan! Oyun odaları, yerleşik basamakları olan bir çatı katı ve bir kargo ağına giden bir halat merdiveni dahil olmak üzere çeşitli tırmanma seçenekleri içerir. Kredi… Laura Metzler

grOH!’u kuran erken çocukluk gelişimi uzmanı Anne Gillyard, özenle tasarlanmış bir oyun odasının çocuklara ve yetişkinlere eşit derecede çekici gelmesi gerektiğini söyledi. Eski bir öğretmen olan Jodi Arellano ile Washington, DC’de bir tasarım firması olan Playrooms.


Bayan Gillyard, “Pek çok yetişkin, çocuklarının oyun odasına girdiklerinde hissettiği şeylerden biri, ‘Aman Tanrım, burada olmak istemiyorum’ oluyor” dedi Bayan Gillyard. “Ama tüm ailenin – yetişkinler ve çocuklar – hoş karşılandığı ve zaman geçirmek istediği bir alan yaratabilirsek, o zaman burayı kullanmaları, içinde oynamaları, bağ kurmaları ve gerçekten zengin bir ilişkiye sahip olmaları daha olasıdır. ”

Peki sıra dışı bir oyun odası için ne var? Tasarımcılardan nasıl oluşturulacağına dair bazı ipuçları istedik.

Bunun gibi Chango & Co.’nun sanat istasyonları, popüler oyun odası özellikleridir. Kredi… Sarah Elliott

Dekorla Eğlenin

Renk ve desenlerle oynamaktan çekinmeyeceğiniz bir oda varsa, o da oyun odasıdır.

Brooklyn merkezli tasarım firması Chango & Co.’nun ortaklarından Susana Simonpietri, renk ve desenlerle dolu çocuk odası fotoğraflarıyla Instagram’da hayranlarını cezbeden, “Burası her şeyi yapabileceğiniz yer,” dedi.

Bayan Simonpietri, oyun odalarında cesur, grafik duvar kağıtlarını kullanmayı seviyor ve canlı çapraz sarı çizgili desenler, hayvan çizimleri ve büyük ölçekli üst üste binen geometrik şekiller yerleştirdi. Dayanıklılık için bazen vinil bazlı bir duvar kaplaması seçer, ancak çoğu durumda, özellikle odada lambri varsa, yüksek kaliteli bir kağıt duvar kaplamasının işe yarayacağını söyledi.

Bayan Simonpietri, bazı müşterilerinin bu göz alıcı desenlerden sıkılacaklarından veya duvar kağıdının zamanla zarar göreceğinden endişe duyduğunu söyledi. Ancak onlara oldukça kolay bir şekilde değiştirilebileceğini hatırlatır.


“İnsanlar, duvar kağıdının hayatınızın geri kalanında sevmeniz gereken bir şey olduğunu düşünüyor, ama aslında geçici,” dedi. “Şimdi gidip sonra değiştirebilirsin.”

Bodrum katında bir oyun odası olması, karanlık olması gerektiği anlamına gelmez: Duvar resmi ve renkli maymun çubuklarıyla boyanmış bir tavan, bu alanı grOH ile aydınlatır! Oyun odaları. Kredi… Laura Metzler

Diğer bir seçenek de duvarlara ve tavana bir duvar resmi veya parlak, düz renkler boyamaktır. grOH’daki tasarımcılar! Oyun odaları genellikle duvarlar ve tavanlar için dağları, gökkuşaklarını ve nilüfer yapraklarını çağrıştıran motiflerle duvar resimleri tasarlar. Duvar kağıdı gibi, bir duvar resmi de büyük bir dekoratif risk gibi görünebilir, ancak bundan sıkıldığınızda üzerini boyayabileceğinizi hatırlarsanız öyle olmaz.

Zemini Hazırlayın

Parke, boyalı ahşap ve duvardan duvara halı, bir oyun odası için kabul edilebilir döşeme seçenekleridir. Ancak tadilat yapıyorsanız ve yeni bir şey deneme fırsatınız varsa, Bayan Bowen-Poole, lüks vinil karo (LVT olarak da bilinir) veya laminat gibi sağlam bir malzeme seçmenizi tavsiye etti.

“Temizlenmesi son derece kolay,” dedi. “Evcil hayvanlar, çocuklar ve keçeli kalemler neredeyse hiç iz bırakmıyor.”

Squarehouse Studios’tan Mary Flo Ouellette yer karolarının oyun odaları için bir ülkü halısı olduğunu, çünkü dayanıklı olduklarını ve gerektiğinde tek tek karoları değiştirmenin kolay olduğunu söyledi. Kredi… Joyelle Batı

Somerville, Massachusetts’te bir tasarım firması olan Squarehouse Studios’un ortakları Mary Flo Ouellette ve Steven Santosuosso, Flor’dakiler gibi ticari sınıf karo halıları beğendiler. Yalnızca temizlemeleri kolay olmakla kalmaz, aynı zamanda fazladan birkaç tane satın alırsanız gelecekte tek tek karoları değiştirmek de kolaydır. Bu şekilde Bayan Ouellette, “dökülme, boya ve benzeri şeyler için endişelenmenize gerek yok” dedi.

Birincil döşemenin üzerine yerleştirilen alan kilimleri yumuşaklık katabilir ve oyun odasının bölümlerini tanımlamaya yardımcı olabilir. Ayrıca aşındıklarında veya lekelendiklerinde kolayca değiştirilirler.


Çarparak iniş riskinin olduğu aktif alanlarda, Bayan Bowen-Poole kalın bir köpük mat sermeyi sever. Yeterli alan olduğunda, bazen köpük küplerden bir çukur oluşturur.

Dostu Mobilya yükleyin

Bayan Simonpietri bir oyun odası döşemek için keskin köşeleri olmayan uzun, alçak oturma seçeneklerini tercih ediyor çünkü bunlar kitapla uzanmak kadar amuda kalkmak ve takla atmak için de iyi. Bazen alçak bir seksiyonel kanepe kurar. Diğer zamanlarda, yerde Fransız şilte tarzı minderler kullanıyor ve bunları desenli kumaşlardan kırlentlerle üst üste koyuyor.

Her iki durumda da, yaralanmaları önlemek için “gerçekten iyi yastıklanmış bir şey istiyorsunuz” dedi. Ve şilte büyüklüğünde yer minderleri seçerseniz, bunların pijama partisi için odaya çekilebileceğini ekledi.

Smart Playrooms şirketi genellikle maymun çubukları, tırmanma ambarları ve köpük çukurları ile çocukların kaba motor becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaya odaklanan alanlar tasarlar. Kredi… Jane Beiles

Masalar ayrıca hareket edecek şekilde tasarlanabilir. Kariyerine çocuk alanları tasarlayarak başlayan Chicago’lu bir iç mimar olan Jen Talbot, genellikle oyun odalarında tekerlekli çalışma masaları kullanır.

Bayan Talbot, “Birçok tekerlekli çocuk masası yapıyoruz, böylece eşyaları hareket ettirebilirsiniz,” dedi. Masa odanın ortasındayken arka projeler, oyunlar ve bulmacalar için kullanılabilir, dedi, “ancak daha sonra devasa bir blok yapı inşa etmek istiyorlarsa yoldan çekilebilir.”

Bir Oyuncak Merkezi Oluşturun

Bir oyun odasının kaotik bir karmaşaya dönüşmesini önlemek istiyorsanız, depolama çok önemlidir. Ve Bayan Gillyard, en hayati parçanın, “oyuncak merkezi” olarak adlandırdığı bir depolama duvarı olduğunu söyledi.


Bu, Ikea’dan ucuz bir birim veya ayrıntılı bir yerleşik set olabilir, dedi, ancak en sevdiği tasarımlar, farklı oyuncak türlerini ayrı tutan küçük bölmeler içeriyor. “Çocukların olayların nereye gittiğini bilmelerine gerçekten yardımcı oluyor” dedi.

Chicago’da bir iç mimar olan Jen Talbot, “Birçok tekerlekli çocuk masası yapıyoruz, böylece eşyaları hareket ettirebilirsiniz” dedi. Kredi… Dustin Halleck

Daha küçük oyuncaklar, bölmelerde saklanan çöp kutularında veya sepetlerde toplanabilir. Bayan Gillyard, “Daha büyük veya garip şekilli oyuncaklar yerdeki çöp kutularına gidebilir” dedi.

Ayrıca oyun odasında belirli sayıda çöp kutusu olmasını ve fazla oyuncakları derin bir depoya koymayı önerdi. Bayan Gillyard, “Sıklıkla ‘Diğer her şey nerede?’ sorusunu alıyoruz” dedi. “Buna cevabımız, başka bir yerde bulunan bir oyuncak kitaplığıyla oyuncak rotasyonu.”

Bu sistemin bir avantajının, çocukların bir süredir depoda duran eski oyuncakları yeniden baştan çıkarıcı bulmaları olduğunu belirtti.

Odaya gömme raflar ekleyecekseniz, Bayan Ouellette, gelecekte kitaplık olarak kullanılabilmesi için çocuklara yönelik bir tasarımı tercih etmek yerine oldukça sade tutmanızı tavsiye etti. “Yerleşik şeyler yapacaksanız ve bu kadar işi bir alana koyacaksanız,” dedi, “beş ila 10 yıl içinde bunun sizin için nasıl çalışacağını sormalısınız.”

Bayan Ouellette, ankastre dolapların oldukça sade tutulmasını tavsiye etti: “Ankastre dolaplar yapacaksanız ve bu kadar işi bir alana sığdıracaksanız, beş ila 10 yıl içinde sizin için nasıl çalışacağını sormalısınız. ” Kredi… Danielle Sykes

Arka İstasyonu Ekle

Oyuncakların ötesinde arka yapma alanı, popüler bir oyun odası özelliğidir. Odanın şekline bağlı olarak, bir köşeye veya köşeye veya odanın bir ucuna masa ve sandalyeler yerleştirilebilir.


Masanın yanındaki duvarlar destekleyici bir rol oynayabilir. Bir veya birkaç duvar kara tahta boyası veya kuru silinebilir kaplama ile kaplanarak çocukların duvarlara resim yapması sağlanabilir. Bayan Simonpietri büyük ilan panoları yerleştirdi. Talbot evvel Hanım, arka’yı sergilemek için bir yer oluşturmak için klipsli bir ip gerdi.

Squarehouse Studios, bir oyun odası için mıknatıslarla çalışan ancak aynı zamanda kara tahta boyası ile kaplanmış yerden tavana metal paneller monte ederek çok işlevli bir duvar oluşturdu. Ardından tasarımcılar, boyama için açılabilen kağıt ruloları için tutucular eklediler.

Kara tahta boyası ve ilan panosu, Chango & Co. tarafından tasarlanan bir arka istasyonun çocuk dostu bir yer gibi hissettirmesine yardımcı olur. Kredi… Hıristiyan Torres

Sallanmalarına, Zıplamalarına ve Tırmanmalarına İzin Verin

Alanınız varsa, oyun odanızı kapalı bir oyun alanı gibi hissettirecek özellikler ekleyebilirsiniz.

Bayan Bowen-Poole, oyun odaları tasarlamaya başladığında oyuncak saklama ve arka istasyonlara odaklandığını söyledi. Ancak bugün sık sık maymun çubukları, kaya tırmanışı tutuşları ve salıncaklar dahil olmak üzere kaba motor becerilere odaklanan ekipmanları tanıtmak için fırsatlar arıyor.

“Duvarları ve tavanları kullanabiliriz ve duyusal ihtiyaçlarını karşılayan tüm bu aktivitelere sahip olabiliriz, çünkü sallanabilirler, zıplayabilirler ve vestibüler girdi alabilirler” dedi. Aradığı ürünleri bulamayınca Bayan Bowen-Poole, bunları yapmak için ikinci bir şirket olan Project Playroom’u kurdu ve şimdi parçaları diğer tasarımcılara ve bireylere satıyor.

Chango & Co. bazen oturmak için Fransız şiltesi tarzı yer minderleri kurar ve bunları yastıklarla yığar. Kredi… Sean Litchfield

Çocukların muhtemelen sadece birkaç çubuk veya tırmanma ambarına sahip olmaktan yorulacağını söyledi, bu yüzden onları kurduğunda bir devre oluşturmaya çalışıyor: örneğin, tavana monte edilmiş maymun çubuklarına yol açan bir tırmanma ambarları duvarı. asılı bir ipe yol açar.

Bu tür oyun ekipmanlarının alçıpandan daha güçlü bir malzemeye güvenli bir şekilde monte edilmesi gerektiğini unutmayın. Bayan Simonpietri, montaj vidalarını kabul edecek tavan kirişleri arasına yerleştirilmiş masif ahşaptan söz ederek, “Beton bir tavanınız yoksa bir tür engellemeye ihtiyacınız var,” dedi.

Bayan Simonpietri ayrıca oyun odalarındaki salıncakların ve asılı sandalyelerin hayranıdır. “Ama onları ilk kurduğumuzda kesinlikle birkaç tanesini çökerttik,” dedi. “Biz böyle öğrendik.”

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.
 
Üst