Çökertme Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 5 adet patates
  • Sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak (2 tanesi kıymanın içine oburu yoğurt için)
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Merhaba hanımlar çökertme kebabı için tanımımıza hazırmısınız ????

  1. Patateslerimizi kibrit çöpü inceliğinde doğrayalım ve suda nişastası çıkana kadar bekletelim.
  2. Bu ortada kıymamızı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavuralım.
  3. Ardından sıvı yağ soğanları ve sarımsağı atıp biraz kavuralım ve biberleri ekleyip yumuşayana kadar çevirelim. Baharatlarını da ek edip altını kapatalım.
  4. Suda bekleyen patateslerin suyunu güzelce süzüp yağda çıtır olana kadar kızartalım.
  5. Ayrı bir tavada da 2 yemek kaşığı salçamızı ekleyip sulandıralım ve ocakta biraz kaynatalım (oldukça ağır olursa suda açalım ) yoğurdumuza da sarımsağı ekleyip farklı bi kasede bekletelim.
  6. İlk başta patatesleri tabağa koyalım üzerine yoğurt dökelim.
  7. Ardından kıymamızı ve en son da salçamızı etrafından gezdirelim.
  8. Maydanozu üzerine serpiştirelim. Şimdiden afiyet olsun.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst