Çökertme Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo patates (kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabiliriz)
  • 1 kg kuşbaşı et
  • 400 gram yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda etleri düdüklü tencerede 30 dk kadar tuzla haşlayalım. ondan sonrasında patatesleri soyalım, kibrit çöpü uzunluğunda dilimleyip kızartalım.
  2. Diğer yandan yoğurtlu mayonezli sosumuzu hazırlayalım isteğe göre sarımsak ekleyebiliriz.
  3. Bir tarafdan da salçalı yağ hazırlayalım. Haşlanan etleri tereyağ ve baharatlarla kavuralım.
  4. Sıra geldi hazırlık etabına. Tabağın alt kısmına kızarttığımız patatesleri koyalım.
  5. Üzerine yoğurtlu sosumuzu, onun üzerine salçalı yağı ve en üst katmana etlerimizi koyalım ???????????? ve hazııırr ???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsuunn????????????
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst