Domates Soslu Sebzeli Tavuk Güveç (Kekikli Ana Yemek)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Domates Soslu Sebzeli Tavuk Güveç (Kekikli Ana Yemek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 300 gram mantar
  • 1 tane soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 2 tane patates
  • 4 yemek kaşığı bezelye
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik ve nane
Sosu :

  • 5-6 tane domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kekik, nane ve kimyon
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
Domates Soslu Sebzeli Tavuk Güveç (Kekikli Ana Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk göğsü küp doğranır. Patates ve mantarlar küçük küpler halinde doğranır.
  2. Soğan ve biberler ince doğranır. Bezelye ve patates haşlanır.
  3. Tavaya biraz sıvı yağ alınarak et suyunu salıp çekene kadar sotelenir. Üzerine soğan, biber ve mantarlar eklenerek biraz daha sotelenir. Baharatlar ve tuzu eklenerek sebzeler yumuşayana kadar sotelenir.
  4. Haşlanan patates ve bezelyeler tavukla birleştirilir ve harmanlanır. Sosu için domatesler rendelenir.
  5. Sos tenceresine domates ve salça alınır. İçine zeytinyağı, tuz, baharatlar ve yarım çay bardağı kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Bir iki taşım kaynatılıp bırakılır.
  6. Güvecin tabanı azıcık yağlanır. İçine sebzeli tavuk paylaştırılır. Her güvecin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı koyulur. En üstüne hazırlanan sos dökülür.
  7. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.
Domates Soslu Sebzeli Tavuk Güveç (Kekikli Ana Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst