Düdüklüde Bonfileden Et Sote

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Düdüklüde Bonfileden Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı doğranmış bonfile (Ben küçük doğranmış tercih ediyorum)
  • 1,5 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Taze kekik taze defne yaprağı (Kuru da olur)
  • 1 su bardağına yakın su
Düdüklüde Bonfileden Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İyice ısıttığımız düdüklü tenceremize kuşbaşı etlerimizi koyuyoruz, yüksek ateşte ortada karıştırarak suyunu çekmesini bekliyoruz.
  2. Etlerimiz suyunu çekip hiç pembelik kalmadığında zeytinyağını ekliyor karıştırıyoruz.
  3. Sırasıyla, soğanları ve kapya biberleri ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Etin yumuşak olması için sirkemizi ekliyoruz. Akabinde salçayı ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz.
  5. Salça azıcık kavurulduktan daha sonra kuru ve taze baharatları ekliyoruz. Suyunu da ekledikten daha sonra düdüklü tencerede, düdüğü öttükten daha sonra 18 dakika pişiriyoruz.
  6. Süre sonunda düdüklü tencereyi açıp, sotemizi güzelce bir karıştırıp maşa yardımı ile defne yaprağı ve taze kekiklerin saplarını ayıklıyoruz.
  7. Et sotemizi dilersek pilav dilersek patates püresi ile servis edebiliriz. Biz bu kere patates püresi tercih ettik. Deneyen herkese afiyet olsun ????
Düdüklüde Bonfileden Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst