Ekşili Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte yapımı

  • 200 gram kıyma
  • 1 minik kuru soğan rendesi
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon karabiber köfte baharı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet kuru soğan
Terbiyesi için

  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Arzu edilirse 1 tutam maydanoz
Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kuru soğan rendelenir suyu sıkılır susuz kısmı kıymaya eklenir.
  2. Baharatlar tuz yumurta beyazı ile güzelce yoğurulur birkaç kere kaba vurulur köfte hamuru dağılmamalıdır.
  3. Pirinçler güzelce yıkanır beyaz suyu gidince süzülür köfteye ek edilir.
  4. Bir tepsiye 1 fincan un dökülür.
  5. Fındık büyüklüğünde köfteden kesimler alınarak elde yuvarlanır unun üzerine bırakılır birtakım bazı tepsi köftelerle sallanarak unlanması sağlanır.
  6. Patates ve havuç yıkanıp soyulur minik minik küp biçiminde doğranır dilek edilirse havuç rendelenir, yemek tenceresinin tabanına zeytinyağı dökülür yemeklik doğranan soğan kavrulur havuç ek edilir.
  7. daha sonra, patatesler ek edilir 6 bardak su ek edilir kapağı kapatılır.
  8. Kaynaması beklenir su kaynamaya başlayınca yavaşça köfteler kaynamakta olan suya dökülür.
  9. Ocağın altı kısılır köftenin pirinçleri pişene kadar kaynatılır.
  10. Pişen köfteler suyun üstüne çıkar.
  11. Ayrı bir kapta 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı un yarım limon suyu güzelce çırpılır kaynamakta olan köftenin suyundan kaşık kaşık ek edilerek süratlice karıştırılır.
  12. Akışkan bir kıvama geldiğinde tencereye süratlice karıştırarak yavaş yavaş ek edilir ki yumurta sarısı pişip kesik manzara oluşturmasın.
  13. 1- 2 dakika daha sonra ocağın altı kapatılır dilek edilirse üzerine ince kıyılmış maydanoz ya da az yağda yavaşça kavrulmuş nane dökülür, sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun ekşisi damak tadınıza az gelirse ek limon suyu kullanabilirsiniz. ????
not, köfteleri evvelinde hazırlayıp derin dondurucuda bekletebilirsiniz çalışanlar için daha pratik ve kolay oluyor ????not2 ekşili yapmak istemezseniz soğanı kavurduktan daha sonra bir yemek kaşığı salça ek edip olağan sulu köfte yapabilirsiniz. (sulu köfte de terbiye yapılmıyor).Ben köftelerini dondurucudan kullandım

Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst