Eli Böründe

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Eli Böründe Tanımı İçin Malzemeler

  • 600gr kuzu kuşbaşı et
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 6 sivri yeşil biber
  • 10 12 adet arpacık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • Zeytinyağ
  • Ayçiçekyağı
  • Acı ve tatlı toz biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
Eli Böründe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kapta etimizi ayçiçek yağı, kekik, tuz, acı ve tatlı toz biberler ile yeterlice karıştırıyoruz. Bir tepsiye altına fırın kağıdı serip etimizi tepsinin bir köşesine alıyoruz.
  2. daha sonra tıpkı kapta domates, biber, arpacık soğan ve sarımsakları zeytinyağı ve tuz ile karıştırıp tepsinin öbür kısımlarına başka farklı dizip yerleştiriyoruz
  3. . Üzerine ıslatılmış fırın kağıdını serip 200 derecede 40 dk pişiriyoruz. 40 dk daha sonra etler pişmiş ise üzerini açıp, kızartana kadar yaklaşık bir 10 dk daha pişiriyoruz.
  4. Domatesler hayli sulu değilse pişmeden bir çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Çok sıradan lakin epeyce da lezzetli pratik bir yemek. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Eli Böründe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst