Enginarlı Karides

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Enginarlı Karides Tanımı İçin Malzemeler

  • Enginar kalbi 6 adet
  • Haşlanmış karides 100 gr
  • Sıvıyağ 2 çorba kaşığı
  • Haşlanmış mantar 3 adet
  • Soğan 1 adet
  • Un 1 tatlı kaşığı
  • Tereyağ 1 yemek kaşığı
  • Süt 1 çay bardağı
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı
Enginarlı Karides Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yemeklik doğranmış mantar ve soğanı sıvı yağ ile bir arada bir tavaya alıp, kavurun. İkiye bölünmüş enginar kalbini ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  2. Ayrı bir tavada un ve tereyağını unun kokusu gidene kadar kavurun. Sütü ek edip, topaklanmaması için bir yandan da karıştırın. 2-3 dakika kaynadıktan daha sonra ocaktan alın ve enginarlı karışımın içine katın.
  3. Tüm malzemeyi şu biçimde bir karıştırdıktan daha sonra kaynamaya bırakın. Karışım yoğunlaşıp kaynayınca karidesi katın ve bir taşım daha kaynatın. Tavayı ocaktan alıp, tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Bu karışımı enginar kalbi en altta kalacak biçimde güvece boşaltın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not 1: sağlıklı ve gerçek beslenmeye dair bilgi, değerli tüyolar,motivasyonlar ve merak ettiğiniz her şeyi instagramdan “diyetisyenesengul” paylaşıyorum:).

Not 2: buradaki sorularınıza, yorumlarınıza dönüş sağlayamıyorum “diyetisyenesengul” instagram hesabımdan bana yazarsanız dönüş sağlarım. Sevgiler
❤
.

Enginarlı Karides Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst