Epic Games’ten Steam İçin Çapraz Platform Dayanağı

Epiclife

Member
Oyun dünyasının son periyotlarda ses getiren isimlerinden Epic Games, oyuncuların güzeline gidecek bir hizmeti resmen hayata geçirdi. Şirket tarafınca yapılan açıklamalarda, Epic Online Services isimli yeni hizmet yardımıyla artık PC’ler için çapraz platform dayanağı sunulduğu açıklandı. Pekala bu ne mana tabir ediyor?

Video oyun dünyasında nam salmış olan aslına bakarsan iki platform var. Bunlardan bir tanesi Epic Games, oburu ise Steam. İşte Epic Online Services, artık Epic Games ile Steam’i birleştiriyor. bu biçimdelikle oyuncular, Steam ve Epic Games’teki arkadaşlarına aynı anda ulaşıp, birlikte oyun oynayabilecekler. Büsbütün fiyatsız olarak kullanıma sunulan Epic Online Services’ı kullanabilmek için, Epic Games’ten geliştirici hesabı açmak gerekiyor.

İlerleyen devirlerde konsollara da gelecek


Epic Games’in Online Services hizmetine ilişkin yeni araç, şu an için yalnızca PC’lerde kullanılıyor. Lakin yapılan resmi açıklamalara nazaran bir süre daha sonra konsollar da bu hizmetten faydalanabilecek. bu biçimdelikle Xbox sahibi bir oyuncu ile PlayStation sahibi bir oyuncu, konsollardaki ortak oyunları bir arada oynama imkanına kavuşacaklar.

Epic Online Services, şu an için sadece Epic Game Store ve Steam içinde çapraz platform takviyesi sunuyor. Lakin bu durum ilerleyen devirlerde değişecek. Epic Games yetkililerine göre kullanıcılar, ilerleyen devirlerde hayli daha fazla oyun platformu için takviye görmeye başlayacaklar. Bu sayede oyuncular için bugüne kadar görülmemiş özgürlüğün sunulduğu bir tecrübe sunulmuş olacak.

Eğer siz de Epic Online Services üyeliğini başlatmak ve yayınlanan aracı indirmek isterseniz, buradaki ilişkiyi kullanarak geliştirici hesabı açabilirsiniz.
 
Üst