Etli Saray Bohçası

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Etli Saray Bohçası Tanımı İçin Gereçler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • Kekik
  • Nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • 12 adet üçgen yufka
  • Sos
Beşamel sos

  • 2 yemek kaşık un
  • 4 yemek kaşık zeytinyağı
  • 2 su bardak süt
Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar
Etli Saray Bohçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel soğanımızı düdüklüde kavuralım ve etlerimizi baharatlarımızı ekleyip düzgünce pişmesi için düdüklüde bırakalım.
  2. Bir tarafta yağımızı unumuzu kavurup üzerine süt ekleyip beşamel sosumuzu kıvamında hazırlayalım.
  3. daha sonra yuvarlak bir kaba 3 er adet olacak biçimde yufkalarımızı hazırlayıp fotoğrafta gösterdiğim üzere içlerine etlerimizi koyalım.
  4. Üzerine beşamel sosumuzu ve rendelenmiş kaşarı ekleyip 180 derece fırında 30 dk pişirelim mis üzere afiyet olsun:).
Etli Saray Bohçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst