Etli Sebzeli Güveç

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Etli Sebzeli Güveç Tanımı İçin Gereçler

  • 8-10 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 400 gram kuzu kuşbaşı biraz iri kesilmiş
  • 1 adet soğan
  • 3 adet patates (orta boy)
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet patlıcan (küp küp doğradıktan daha sonra 30 dk tuzlu suda bekletin )
  • 4 adet domates
  • 8-10 tane sarımsak
  • 2-3 modül tereyağ
Salçalı sos için :

  • 1 su bardağı biraz daha az sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça (yarı domates yarı biber salçası)
  • Tuz (ben yaklaşık 1,5 tatlı kaşığı ekledim tam yerindeydi tuzu ancak siz damak zevkinize nazaran ayarlıyabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tüm sos gereçleri birbirine karıştırın
Etli Sebzeli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel tüm materyalleri yıkayın ve doğrayın.
  2. sonrasındasında görüntüdeki üzere birinci olarak güvecin içine sıvı yağ daha sonra eti ve zerzevatları ekleyin.
  3. Salçalı sosu eşit bir biçimde üzerine gezdirin ve en olarak üste sarımsak ve tereyağ dizin.
  4. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 2-2,5 saat pişirin (son 10 dk güveci fırının tabanına alın orda kapağı açık devam pişirin). Afiyet olsun ????
Etli Sebzeli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst