Evde Makyaj Gösterilerinde Kameraların Arkasında Neler Oluyor?

Idealed

Active member
Ana karakter olarak gayrimenkul olan bir Külkedisi hikayesine hevesli milyonlarca izleyici, televizyonda yayınlanan ev yenileme programlarını izleyerek sorunlu evlerin şovmenlere dönüştüğünü görüyor.

Popüler programların hikayeleri değişiklik gösterir, ancak hepsi aynı istek uyandıran ancak kapsayıcı fanteziyi satar: Uzman müteahhitlerden oluşan bir ekibin yardımıyla, zaman ve bütçe kısıtlamaları olsa bile herhangi bir ev güzelleşebilir. Hem aşırı izleme hem de ev yenileme projelerinin arttığı pandemi, bu programlara ek bir destek verdi.

Ve şovların popülaritesi arttıkça, beceriksizlik, ihmal ve kalitesiz inşaat fısıltıları da arttı. Bu tür şovlardaki eski yarışmacıların bir kısmı, kendilerine bir rüya evi vaat edildiğini, ancak bir inşaat kabusu ile sonuçlandığını söylüyor. Mahkeme belgeleri, ayrıntıları katı gizlilik anlaşmalarıyla örtülmüş en az bir düzine davanın mahkeme dışında çözüldüğünü ortaya koyuyor. Instagram gibi sosyal medya platformlarında, çevrimiçi olarak yapılan kamu şikayetlerinin sayısı önemli ölçüde daha yüksektir.

Las Vegas’ta Mindy ve Paul King, 2019’da “Property Brothers”da göründüler ve şu anda HGTV için programı oluşturan prodüksiyon şirketine sahtekarlık, yanlış beyan ve hatalı işçilik için dava açıyorlar ve bunların evlerini de kod ihlalleriyle dolu bıraktığını söylüyorlar. güvenlik ve sağlık tehlikeleri olarak.


Kuzey Carolina’da, Deena Murphy ve Tim Sullivan, 2016’da HGTV’nin “Love It or List It” programında yer aldı, ardından yapımcı ve yükleniciye sözleşme ihlali olduğunu söyledikten sonra da dava açıldı.

Bristol Marunde, solda ve Aubrey Marunde, HGTV’deki “Flip or Flop Las Vegas”ın sunucuları, gösteriden bir karede gösteriliyor. Programın ilk sezonunda Billi Dunning ve Brent Hawthorne’un evi gösterildi. Bay Dunning ve Bayan Hawthorne, televizyon sunucularına karşı 2018 yılında bir dava açtıktan sonra, anlaşma anlaşmalarının gizlilik hükmünü ihlal ettikleri için dava açıldı.

Nevada’da, HGTV’de “Flip or Flop Las Vegas”ta görünen Billi Dunning ve Brent Hawthorne, programı mahkemeye verdikten sonra programın sahipleri tarafından karşı dava açıldı.

Ve Chicago’da 2004’te Fox’un “Renovate My Family” programında yer alan Sharon ve Gary Rosier, 2005 yılında Illinois’de açılan bir davaya göre “dolandırıcılık” ve “ihmal” ile yenilendiğini söyledikleri bir evde yaşıyorlar, çünkü, başka bir yere taşınmayı göze alamayacaklarını söylüyorlar.

Las Vegas’taki Bayan King, ikiz kardeşler Drew ve Jonathan Scott tarafından yönetilen “Property Brothers”da yer almak istediğini çünkü kendisine ve kocasına yüksek kaliteli demirbaşlara ve mobilyalara pazarlık oranlarında erişim sözü verildiğini söyledi. Ancak şu anda programın arkasındaki Kanadalı prodüksiyon şirketi Cineflix Media’yı müteahhitleri Villa İnşaat ile birlikte dava eden çift, bunun yerine sahip oldukları şeyin yapısal ve elektrik sorunlarıyla dolu bir ev olduğunu söyledi. , Bayan King için ciddi sağlık sorunları üretiyor.


Bayan King, Las Vegas’taki dört yatak odalı çiftlik tarzı evinde yaptığı bir röportajda, “Evde yaşamaya başladığımızdan beri kendimi iyi hissetmiyorum” dedi.

Çoğu durumda, ev sahiplerinin tadilatları için faturayı ödemeleri gerekir ve hemen hemen her sözleşmede, ücretsiz malzemeler ve uzmanlara erişim gibi ekstra avantajların gösteri yapımcılarının takdirine bağlı olduğu konusunda bilgilendirilirler. Ve işler ters giderse, genellikle kamuya şikayet etmelerine izin verilmez: Sözleşmeler, ev sahiplerini katı bir gizliliğe bağlar, hatta (en azından teorik olarak) gösteri hakkında arkadaşlarına veya ailelerine konuşmalarını engeller.

HGTV gibi ağlar, prodüksiyon şirketlerinden dağıtım hakları satın alır ve ünlü sunucular genellikle programlarında bir hisseye sahiptir (Scott kardeşler 2019’da “Property Brothers”ın marka ve fikri mülkiyet haklarını satın aldı), ancak çekimleri yapan yapım şirketleridir. yerde.

King’in Las Vegas’taki dört yatak odalı çiftlik tarzı evinde kapılar çerçevelere tam oturmuyor, sıhhi tesisat ve elektrik sorunları var ve yanlış monte edilmiş bir bar lavabosu çerçevesine çarptı. Kredi… New York Times için Bridget Bennett

Çoğu ev yenileme şovunda olduğu gibi, bir ekip çalışırken Krallar çoğunlukla kol mesafesinde tutuldu, ardından son bir açıklama için geri getirildi. Ancak, bitmiş ürün kendilerine gösterildiğinde, hemen sorunlar gördüklerini ve buna rağmen, heyecanlı numarası yaparken gösterinin sonunu birden çok kez (Bayan King, en az dört çekim, dedi) yeniden çekmeleri istendiğini söylediler. (Yapım şirketlerine karşı dava açan ve bu hikaye için röportaj yapılan ev yenileme şovlarındaki diğer dört eski yarışmacı, benzer agresif koçluk hikayelerini aktardı.)

Kings’in şikayetinde ayrıntılandırılan sorunlardan bazıları kozmetikti, ancak diğerleri daha ciddiydi: Şikayetlerine göre elektrik işleri uygun izin alınmadan yapıldı ve sobanın gaz hattı yanlış kuruldu. İkinci bir şikayete göre, aile daha sonra bulaşık makinesinin hava boşluğu olmadan kurulduğunu öğrendi, bu da yıkama sırasında kirli suyun temiz suya geri sızmasını engelliyor.

Kings, sobanın gaz hattının yanlış kurulduğunu ve bulaşık makinelerinin hava boşluğu olmadan kurulduğunu ve bu da kirli suyun tekrar temizliğe sızmasını engellediğini iddia ediyor. Artık her iki cihazı da kullanmıyorlar. Kredi… New York Times için Bridget Bennett

Kings şimdi, inşaat anlaşmazlıklarında Nevada eyalet yasasının gerektirdiği ilk adım olan ve müteahhitlere onarım yapmaları için son bir şans sunarak davalardan kaçınmayı amaçlayan bir Bölüm 40 şikayetini takip ediyor.


Kings başlangıçta tazminat olarak 1.477.500 dolar istedi ve Nevada Eyalet Müteahhitler Kuruluna yaptıkları şikayet evlerinde 90’dan fazla yanlış şeyi listeledi. Bununla birlikte, Eylül 2020’de evi inceledikten sonra, müteahhitler kurulu, müteahhit Villa İnşaat’ın düzeltmesini emrettiği, tahmini onarım maliyeti 94,672 $ olan sadece 10 sorun tespit etti. Cineflix, Kings’in daha sonra müteahhitin eve erişimini reddettiğini iddia ediyor (Krallar buna itiraz ediyor) ve The New York Times’a e-postayla gönderilen bir bildiride, çiftin yanıltıcı bilgi yaydığını söyledi.

“Kapana kısıldık. Ev kod ihlalleriyle dolu, bu yüzden öylece kefaletle çıkamayız,” dedi Paul King. Kredi… New York Times için Bridget Bennett

Açıklamada, “Bu, Kings’in mesele mahkemelerdeyken dikkat ve mali kazanç elde etmek için bariz bir girişimidir” denildi. “Cineflix ve Villa İnşaat, sonraki adımları belirleyecek olan Bölüm 40 Bildirimine yanıt vermekle yükümlüdür. Bazı eksikliklere itiraz etsek de, Bölüm 40 iddiasını çözmeye kararlıyız.”

Kings’in davasında adı geçmeyen Drew ve Jonathan Scott, yorum yapma talebini reddetti.

25 Mayıs’ta bir yargıç davanın şimdi davaya bakılacağına karar verdi.

HGTV, The Times’a e-posta ile gönderilen bir bildiride, “dizimizde yer alan ev sahiplerinin mutlu olmasını istediklerini” belirterek, ev sahiplerinin planlama sürecine dahil edildiğini ve tadilatta kimlerin yer alacağı konusunda bilgilendirildiğini bildirdi. Açıklamada, “Yenilemeler için iş ilişkisi ve sözleşmeye dayalı anlaşmalar, ev sahipleri ve müteahhitler tarafından kararlaştırıldı” dedi. “Bir iş anlaşmazlığı öğrendiğimizde, müteahhitleri ve ev sahiplerini sorunu çözmek için birlikte çalışmaya teşvik ediyoruz.”

Dava açan yarışmacılardan bazıları, yasal eylemin iki ucu keskin bir kılıç olabileceğini keşfetti. Karşı dava tehdidi ağır basıyor.

Deena Murphy ve Tim Sullivan, şovdan bir karede gösterilen HGTV’nin “Love It or List It” dizisinin 12. Sezonunda yer aldı. Kuzey Carolina’daki evlerinde kusurlu işçilik iddiasıyla dava açtılar ve yerleştiler, ancak daha sonra iftira, iftira ve ürünü kötülemekten de dava edildiler.

2016’da HGTV’nin “Love It or List It” programında yer alan Deena Murphy ve Tim Sullivan gibi bazı davacılar, kusurlu işçiliğin, şikayetlerine göre, Kuzey Karolina’daki evlerine sonradan “onarılamaz şekilde zarar verdiğini” söyleyerek sözleşmenin ihlali nedeniyle dava açtılar. 140.000$ kendi parasını harcadılar. Mahkeme belgelerine göre, iftira, iftira ve ürünü kötülemekten kendileri bir dava ile tokatlanmadan önce anlaştılar. Kuzey Carolina Temyiz Mahkemesi’ne giden dava sonunda reddedildi. Anlaşma şartları gizlidir ve Bay Sullivan, görüşme talebini reddetti.

2018’de “Flip or Flop Las Vegas”a karşı dava açan Nevada çifti Billi Dunning ve Brent Hawthorne da dava edildi. Mahkeme belgelerine göre, programın sunucuları Bristol ve Aubrey Marunde’nin avukatları, Bayan Dunning ve Bay Hawthorne’un, kendilerine 50.000 dolar artı 284.000 dolarlık ev için geri satın alma fiyatı verilen uzlaşma anlaşmasının gizlilik hükmünü ihlal ettiğini söyledi. soru. Bayan Dunning ve Bay Hawthorne da röportaj yapmayı reddetti.

Bristol ve Aubrey Marunde’nin sanık olarak yer aldığı şikayet dilekçesinde, Marundes şunları yazdı: “Davacıların kin dolu eylemleri nedeniyle, Davalılar kişisel ve mesleki yaşamlarına onarılamaz ekonomik ve duygusal zararlar vermişler ve Davacılar, davacılar tarafından haksız yere zenginleştirilmiştir. Davalılar tarafından ödenen uzlaşma gelirleri.” Davaları Mart ayı başlarında bir yargıç tarafından reddedildi.

Neredeyse tüm yarışmacıların, bir programa kaydolurken, The New tarafından gözden geçirilen bir feragatnameye göre, sadece gösterinin kendisi hakkında değil, aynı zamanda basına konuşmalarını veya sosyal medyada paylaşımda bulunmalarını engelleyen katı bir feragati kabul etmeleri gerekiyor. York Times, “programla bağlantılı olarak elde edilen veya öğrenilen herhangi bir kamuya açık olmayan bilgi veya ticari sır.”

King, “Bu şovları yaptığınızda içinizde Tanrı korkusu salıyorlar” dedi.

Kings’in avukatı Ryan Ellis, şovlar ve yarışmacıları arasındaki yasal anlaşmazlıklar söz konusu olduğunda, vaat edilenin veya yayınlananın alakasız olduğunu söyledi. Her şey sözleşmeye bağlı.

“Bir sözleşme, belirli şeylerin yapılması gerektiğini belirtir. Ve üretim olsun ya da olmasın, bunlar yapılmazsa, o zaman bir sorunumuz var” dedi Bay Ellis.


Ancak bazı yarışmacılar sözleşmelerini anlamadıklarını ve imzalamaları istenmeden önce incelemeleri için yeterli zaman verilmediğini söylüyor.

2004’te Fox TV’nin bir sezonluk realite programı olan “Renovate My Family”de yer alan Sharon ve Gary Rosier, Chicago bölgesindeki evlerindeki yenileme çalışmalarında “dolandırıcılık, büyük beceriksizlik ve ihmal”in rol oynadığını ve bunun Şovun yapımcıları tarafından kiralanan evlerindeki müteahhit, şikayetlerine göre “işin doğru yapılmasını sağlamak için en temel yükümlülüklerini ihlal etti”.

Bayan Rosier gösteriye imza attı, çünkü kendisine bağlı bir garaj sözü verildiğini söyledi, böylece felçli oğlu Steven, arabadan doğrudan eve götürülebilir ve Chicago kışları boyunca karlı bir rampadan kaçınabilirdi.

Ancak UPS için koleksiyonlarda çalışan Bayan Rosier, sözleşmenin kendisine işteyken gönderildiğini ve imzalamak için yalnızca bir saati olduğunu söylediğini iddia ediyor.

Davası, inşaatla ilgili birden fazla sorun olduğunu iddia ediyor. Ailenin 2004’te yayınlanan bölümünün çekimleri sırasında, “Ailemi Yenile” ekibi, ailenin ahırını ve arka bahçesini yerle bir etti ve evin bodrum katında, yağmur yağınca sular altında kalan iki kızı için yatak odaları yarattı. Yeni çamaşır makinesinde drenaj yoktu; meşe dolaplar pres tahtası ile değiştirildi.

Dava, ailenin, üç yıl önce Bay Rosier tarafından inşa edilmiş etrafı saran bir güverteye sahip yer üstü havuzunun, ailenin ısıtmayı karşılayamayacağı bir yer altı havuzuyla değiştirildiğini iddia ediyor. Mürettebat ayrıca bir buldozer aldı ve ailenin hayvanlarını gömdükleri evcil hayvan mezarlığını kazdı.

Şikayete göre, Steven için ekli garaj asla inşa edilmedi.

“Her şey kötüye gittiğinde, sizin için orada değiller ve sonra sanki sözleşmeyi imzaladınız gibiler” dedi. Ama neye imza attığımızı bilmiyorduk” dedi.


Rosiers’ın davası, evin “neredeyse yaşanmaz” bırakıldığını ve 250.000 doları aşan onarımlar gerektirdiğini iddia etti. Açıklanmayan bir miktar için kararlaştırıldı.

Los Angeles’ta eğlence sektöründe uzmanlaşmış bir avukat olan Devin McRae, çoğu inşaat davasındaki zararların, gerekli onarımların maliyeti ne olursa olsun, çok daha fazlasını değil. “Muhtemelen yedi rakamdan bahsetmiyorsunuzdur. Dövüş muhtemelen düşük yüzlerce” dedi.

Gösteride yapımcı olan ve davada adı geçen Rocket Science Laboratories, 2009 yılında Bölüm 7 iflas başvurusunda bulundu ve varlıklarını tasfiye etti. FOX Broadcasting’den bir temsilci, yorum talebini reddetti.

Hala o evde yaşayan Rosiers, hasarı düzeltmek için henüz gerekli fonları toplamadıklarını söyledi.

Yönetici bir işveren olan Bay King, kendisinin ve karısının meşru ücretlerini ve durumlarının diğer mali kayıplarını karşılayabilecekleri için şanslı olduklarını söyledi. Ama evlerinin güvensiz olduğuna inanıyorlar ve yapamayacakları şey taşınmak.

“Kapana kısıldık. Ev kod ihlalleriyle dolu, bu yüzden öylece kefaletle çıkamayız” dedi. “Yaptıkları şey, şovlarını çekmek için gerçekten çok iyi bir stüdyo kurmaktı.”

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun. Bizi Twitter’da takip edin: @nytrealestate.


Susan C. Beachy araştırmaya katkıda bulundu.
 
Üst