Fırında Biberli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 400 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yeşilbiber
- 1 küçük kırmızıbiber
- 3-4 kısım maydanoz
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızıbiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan sarımsak, ince ince doğranan yeşil ve kırmızıbiber, maydanoz, yumurta, galeta unu, tuz ve baharatlar eklenir, yoğrulur; 1 saat kadar buzdolabında üzeri kapalı bir biçimde bekletilir.
- Ardından form verip fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye dizilir.
- 180 derecede ısınmış fırında orta ara çevirerek pişirilir; sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.