Fırında Lokum Bütün Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Lokum Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1,5 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı baharatlar ( kekik, pul biber, karabiber, köri)
  • Büyük uzunluk fırın poşeti
Fırında Lokum Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda tavuk güzelce yıkanır ve suyu süzdürülür.
  2. But kısımları pişerken dağılmaması için çapraz bir biçimde uygun bir iple bağlanır.
  3. Sos materyalleri karıştırılır.
  4. Tavuğun her yerine sos karışımı sürülür.
  5. Fırın poşetine yerleştirilir ve uçları bağlanır. Vaktiniz var ise 1 saat buzdolabında bu türlü dinlendirilir. Daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.
  6. daha sonrasında fırına yerleştirmedilk evvel poşetin üst kısmı küçük bir biçimde makasla kesilir.
  7. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede pişmeye bırakılır. (40-45 dk) pişmeye yakın üzeri kızarması için fırın poşetinin üzeri açılır ve 10 dk kadar bu türlü pişirilir.
  8. İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun ????.
????pişme müddeti fırına bakılırsa farklılık gösterebilir.

Fırında Lokum Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst