Fırında Sebzeli Tavuk But

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Sebzeli Tavuk But Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet tavuk but
Butları yağlamak için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 adet orta uzunluk havuç
  • 3-4 adet küçük uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
Marinesi için

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kuru biberiye
  • 1 yemek kaşığı bal
Fırında Sebzeli Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tavuk butların derilerinin altına ve üzerlerine sürmek için tereyağlı kekik karışımı yapıp güzelce butları yağlayıp kenara alalım.
  2. Kalan tereyağını en son tencereye ekleyelim.
  3. Marine için gerekli gereçleri bir kapta karıştıralım.
  4. Tavukları artlı önlü mariniçin her yerlerine sürelim.
  5. Başka bir kapta büyükçe doğradığımız havuç patates ve soğanıda kalan marine de karıştıralım.
  6. Döküm fırın tenceresine evvel marineli tavukları akabinde zerzevatları ekleyelim.
  7. Tencerenin kapağı kapalı 180 derecede evvelinde ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirelim.
  8. Son evrede tavukların yeterlice kızarmasını isterseniz fırın kapağı açık bir biçimde 10 dk da o biçimde pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst