Gerçek Hünkar Beğendi

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Gerçek Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 3-4 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
Beğendisi için;

  • 4-5 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay bardağı süt
Gerçek Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle etler düdüklü tencerede 20 dk haşlanır.
  2. ondan sonrasında uygun bir tavaya alınıp, üzerine tereyağ eklenerek yumuşayana kadar kavrulmaya bırakılır.
  3. Etler yumuşadıktan daha sonra soğan, biber ve domatesler eklenerek saç kavurma biçiminde pişirilir.
  4. Beğendi için doğranmış köz patlıcanlar tavaya alınır, üzerine tereyağ eklenir ve bir süre kavrulur.
  5. Ardından süt ve rendelenmiş kaşarlar da eklenir ve kaşarlar eriyince altı kapatılır.
  6. Servis tabağına tabana beğendi üzerine et koyularak servis edilir.
Gerçek Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst