Google, Chrome Logosunun Kıssasını Açıkladı

Epiclife

Member
ABD merkezli teknoloji devi Google’ın internet tarayıcısı Chrome, geçtiğimiz aylarda dikkat çeken bir yenilikle karşımıza çıkmıştı. Geliştiriciler, hazırladıkları bir güncelleme ile dünyanın en tanınan tarayıcısının logosunu değiştirmişlerdi. bu biçimdelikle 8 yıldır kullanılan logo, ufak çapta da olsa yenilenmiş oldu. Şimdiyse Google, bu logoyla ilgili bir açıklama yaptı.

Resmi blog sayfasında bir gönderi yayınlayan şirket, Google Chrome’un logosunun nasıl değiştiğini deklare etti. Yapılan açıklamalar, Google Chrome için hazırlanan fakat bugüne kadar hiç kullanılmayan logoları da içeriyordu. Gelin lafı daha fazla uzatmadan hem yeni logonun öyküsüne birebir vakitte bugüne kadar hiç görmediğimiz logolara bakalım.

İşte Google Chrome için hazırlanmış lakin bugüne dek hiç yayınlanmamış kimi logolar


Google’da görsel dizayncı olarak çalışmalarını sürdüren Thomas Messenger tarafınca yapılan açıklamalarda, keşif evresinde her türlü fikrin denendiği söz edildi. Bu bağlamda; köşelerin yumuşatılması, farklı geometriler ve renk aralıklarının beyaz yerde ayrılıp ayrılmaması üzere çabucak her şey, logo çalışmaları sırasında masaya yatırılmış. İşte üstte da yapılan birtakım çalışmaları görüyorsunuz.

Şirket, işin sonuna geldiğinde de işletim sistemleri özelinde değişiklikler yapmaya karar vermişti. Örneğin Windows 10 ve Windows 11‘deki logoda daha fazla gradyan bulunuyor. Chrome OS’ta ise daha parlak renkler tercih edildi. Şirket, macOS işletim sisteminde ise 3 boyutlu bir tasarım kullanmayı tercih etti.

Google’ın son logosu şu biçimde:


Peki Google Chrome’un birinci logosu için hazırlanan tasarımı daha evvel hiç görmüş müydünüz?



Thomas Messenger, Google Chrome için birinci etapta bir roket düşündüklerini, bunun niçininin hızı temsil etmek olduğunu söylüyor. Google yöneticisinin birinci dizaynla ilgili açıklaması şöyleki: 2008’de Chrome’u tanıttığımızda gayemiz süratli ve kullanması kolay bir tarayıcı oluşturmaktı ve suratı bir roketten daha güzel temsil eden hiç bir şey yoktu! Lakin takımımız sonunda roketten uzaklaşmaya karar verdi ve ulaşılabilir, tıklanabilir görünen ve hala Google’ın ruhunu yakalayan bir dizayna ulaştı.
 
Üst