Google’dan Apple’a Binlerce Kişinin Önünde Diss [Video]

Epiclife

Member
ABD merkezli teknoloji devi Google, bundan yıllar evvel “RCS” olarak isimlendirdiği iletileşme sistemini Android ekosistemine sundu. RCS, Android kullanıcıları içinde tıpkı Apple’ın iMessage hizmetinde olduğu üzere bildiri atarken multimedya gönderilmesine imkan tanıyordu. Google, Apple’a yıllar boyunca davette bulunup, kendilerinin de bu sisteme geçiş yapmasını istedi. Lakin Apple idaresi, bu teklifi ebediyen reddetti.

Hal bu biçimde olunca da Google, Apple’a yönelik bir ikna kampanyası başlattı. “#GetTheMessage” olarak isimlendirilen bu kampanyada Apple’a göndermeler yapıldı. Şimdiyse bunlara en yenisi eklendi. Google bu sefer, RCS protokolünün tüm kaynak kodlarını Las Vegas’ın orta yerinde yayınladı. Bir billboard üzerinde akıp giden kodlar, Apple’a yeni bir çağrıydı.

Apple haricindeki tüm markalar, RCS protokolünü benimsedi!


Google’ın RCS protokolü, bugün başta Samsung olmak üzere tüm akıllı telefon üreticileri tarafınca benimsenmiş durumda. Bir tek sorun çıkaran marka Apple ve şirket, inadından vazgeçecek üzere de görünmüyor. Şayet bir gün Apple da baskılara dayanamaz ve RCS standartlarını kabul edecek olursa; bugün kullandığımız WhatsApp ve Telegram üzere uygulamalara genel manada ihtiyaç kalmayacak. Çünkü bu uygulamaların sunduğu neredeyse her özellik, Google RCS tarafınca sunuluyor.

Bu ortada; Apple’ın RCS hizmetine niye karşı çıktığını bilen kimse yok. Tim Cook, aslına bakarsan dikkat çeken çıkışlar yapıyor kimi zamanse “Kullanıcılarımızın bu hizmeti istediğini sanmıyorum.” üzere demeçler veriyor. Google ise buradaki bağlantı aracılığıyla ulaşabileceğini bir internet sitesi yayınladı ve niye RCS hizmetine geçiş yapılması gerektiğini tüm bilgileri ile anlatıyor. Bu tartışmanın bir gün bitip bitmeyeceğini kimse bilmiyor.

Google’ın Las Vegas’taki bir billboard’da yayınladığı reklamı aşağıdan izleyebilirsiniz:


Google’ın daha evvelki bildirisi:
 
Üst