Guatemala’da Ev Avı: Antigua’daki Volkanlar Arasında 299.000 Dolar

Idealed

Active member
Guatemala, Antigua’da İki Yatak Odalı Bir Konak

$299.000


Bu iki yatak odalı şehir evi, Guatemala Şehri’nin yaklaşık 40 km batısında, Guatemala’nın merkezindeki dağlık bölgelerde yanardağlarla çevrili sömürge şehri ve UNESCO Miras Alanı olan Antigua’nın eteklerinde, etrafı çevrili bir sitede yer almaktadır.

Listeye sahip Century 21 Antigua Fine Homes acentesi Glenn Wilson, “Antigua’ya yakın, ancak ticari alanların koşuşturmacasında değil” dedi. 39 konutluk proje “büyük bir meydan” olarak düzenlenmiş ve meydanın ortasında bankları, bahçeleri olan bir park var. “Gerekçesiyle çeşitli yerlerden, sakinlerin uyuyan Agua yanardağını görebileceğini söyledi.

2010 yılı dolaylarında inşa edilen 1.991 metrekarelik kül bloklu eve tek arabalık garajından ulaşılıyor. Bay Wilson, bazen Antigua’daki güvenlikli sitelerde, garajın arabalar için kullanılmadığını ve bunun yerine hemen dışarı park edildiğini söyledi. Bu yeniden tasarlanmış garajlar, depolama için veya bir aile veya oturma odası veya diğer durumlarda bir yatak odası için ekstra alan yaratır. “Bunun için her türlü kullanım gördüm” dedi.


2010 yılında inşa edilen iki yatak odalı cüruf blok şehir evi, Antigua’da 39 evlik bir geliştirme alanında bir köşe arsasında yer almaktadır. Kredi. . . Glenn Wilson/Century 21 Antigua Fine Homes’un izniyle

“Köşe bir ev olduğu için çok sayıda pencere var” dedi Bay Wilson, “böylece içeri güzel, doğal ışık geliyor.” Büyük odanın etrafını saran büyük bir ahşap şömineye sahip el yapımı şöminesi “daha fazlası”. Kışın konutu ısıtmak için fazlasıyla yeterli” dedi ve bölgenin ılıman iklimi göz önüne alındığında klimanın gereksiz olduğunu söyledi. Ev, modern deprem güvenliği bina kurallarına uygundur.


Girişin yanında bir yatak odasının en-suite banyosu vardır. Oturma odasından, süslü kiremitli basamaklar çatı katı olan ana yatak odasına çıkar. Gömme dolap, en-suite banyo ve küçük bir özel terasa erişim sunan yatak odası, aşağıdaki zemin kat alanına kısmen açık olmasına rağmen bir sığınaktır.

Yaklaşık 50.000 nüfuslu Antigua şehri, kolonyal mimarisi ve dini anıtları, özellikle de 17. yüzyıldan kalma Santa Catalina Kemeri ve ufkundaki volkanlar ile ünlüdür. Restoranlar ve alışveriş mekanları bu tesise yürüme mesafesindedir. Antigua’nın Central Park’ı ise yürüyerek 30 dakika veya arabayla 10 dakika uzaklıktadır. Guatemala Şehri ve La Aurora Uluslararası Havaalanı 40 kilometre doğuda, ancak sürüş yaklaşık bir saat sürüyor.

Piyasaya Genel Bakış

Temsilciler, Guatemala’nın merkezi bir çoklu listeleme hizmetine sahip olmadığını ve bunun fiyat trendlerini takip etmeyi zorlaştırdığını söyledi. Bay Wilson, Guatemalalılar ve yabancılar için bir turizm ve emeklilik merkezi olan Antigua’daki ev talebinin geçen yıl arttığını ve büyük ölçüde uzaktan çalışabilen alıcılar tarafından desteklendiğini söyledi.

“’İnternet nasıl?’ En büyük soru bu gibi görünüyor. “Çalışmam için yeterince güçlü mü?” Ve öyle,” dedi Bay Wilson. Sonuç olarak, 2022’nin başlarında emlak piyasasının yıllardan daha “daha aktif” olduğunu tespit etti ve fiyatların pandemi öncesine göre yüzde 10 ila 15 daha yüksek olduğunu tahmin etti.


Her yerel komisyoncu aynı eğilimleri görmüyor. Nova Antigua Real Estate’in genel müdürü Rolando León, Antigua’yı piyasa belirsizliği nedeniyle zayıflamış talep ve bol arz ile bir alıcı piyasası olarak nitelendirdi.

Açık ortak alan, açık kirişlere ve uzun pencerelere sahip katedral tavanlarının altında bir oturma alanı, yemek alanı ve mutfağa sahiptir. Kredi. . . Glenn Wilson/Century 21 Antigua Fine Homes’un izniyle

“Kimse ekonomi ve pandemi ile ne olacağını bilmiyorsa 500.000 dolar harcamak gibi ömür boyu kararlar almaya çalışmıyor” dedi Bay León. Şu anda avda olan daha az alıcıyla, satıcıların fiyatlarda “daha esnek” hale geldiğini, ancak genel satış faaliyetinin sabit kaldığını söyledi.

Guatemala Emlak Komisyoncuları Odası başkanı Pedro Ramírez Fait, ülkenin konut piyasasının 2021’de ve özellikle son altı ayda çok iyi performans gösterdiğini söyledi. Pandemi ile ilgili kısıtlamalar ve kilitlenmeler nedeniyle satışlarda geçici bir yavaşlamanın ardından pazarın pandemi öncesi ile aynı canlılıkla toparlandığını söyledi. (Guatemala hükümeti şu anda ülkeye giriş için aşı kanıtı ve yakın zamanda negatif bir Covid-19 testi istiyor.)

Ramírez Fait, Guatemala’nın pandemiden bu yana 2021’de öngörülen yüzde 5,1 GSYİH büyümesi ve Guatemala quetzal’in dolara göre istikrarı dahil olmak üzere ekonomik toparlanmasının yatırımcılara “güven ve umut” verdiğini söyledi.

Guatemala, özellikle Guatemala Şehri’nde şiddet içeren suçlarla ve – mevcut başkanının karşı karşıya olduğu rüşvet iddiaları da dahil olmak üzere – siyasi yolsuzlukla uzun süredir mücadele etmesine rağmen, Bay Ramírez Fait, Guatemala’nın güvensiz olarak algılanmasının medya tarafından sürdürüldüğünü söyledi. Gerçeklerden farklı, dedi. “İnsanlar Guatemala’ya geliyor ve güvenlik sorunları yok” dedi ve ülkenin güvenliğini artırmak için onlarca yıldır çalıştığını da sözlerine ekledi.

Antigua’da fiyatlar şehir merkezinde daha yüksek, çevrede daha düşük. Bay Wilson, merkezi bir konumda bulunan üç yatak odalı bir evin, kalite ve konuma bağlı olarak 300.000 ila 600.000 $ arasında bir maliyete sahip olabileceğini söyledi. Çoğu alıcı 500.000 dolardan az harcamak istiyor.


Pazarın en üst noktasında, şehir merkezinde, Jacarandas de Antigua’da, 4,800 metrekarelik arsaların ortalama 550.000$’a satıldığı ve ev fiyatlarının ortalama 1 milyon$’a satıldığı özel bir güvenlikli site bulunmaktadır. Bay León, lotların 260.000 doların altında fiyatlandırılacağı ikinci bir aşamanın devam ettiğini söyledi.

Bay Wilson ve Bay León, merkezin dışında fiyatlandırılan alıcıların giderek daha fazla güney banliyölerine baktığını söyledi. Bay León, “Büyük kahve tarlalarının çoğu orada bulunuyor ve sonunda bunlar yeni gayrimenkul geliştirmeleri için satılıyor” dedi. “Toprak maliyeti o kadar hızlı artıyor ki, kahve yetiştiricileri şehirlerden daha fazla arazi satın almak için iyi paraya satma eğiliminde. ”

Üst katta, loft yatak odası, aşağıdaki ana yaşam alanına kısmen açıktır. Yatak odasında en-suite banyo ve çatı terasına erişim vardır. Kredi. . . Glenn Wilson/Century 21 Antigua Fine Homes’un izniyle

Antigua’da Kim Satın Alır

Bay Wilson, Antigua’daki alıcıların çoğunluğunun ikinci ev alıcıları veya ülkenin diğer bölgelerinden emekliler olduğunu söyledi.

Uluslararası alıcılar genellikle Amerika Birleşik Devletleri’nden (birçoğunun Guatemala ile doğrudan bağlantısı vardır), ardından Avrupa (özellikle İspanya) ve Kanada’dan gelmektedir.

Bay Wilson, “Şu anda, daha gençken ABD’ye giden, başarılı olan ve şimdi emekliliklerini planlayan insanlardan biraz küçük bir patlama görüyoruz” dedi.

Bay León, Antigua’daki alıcıların yaklaşık yüzde 60’ının Guatemalalı olduğunu ve geri kalanının yabancı olduğunu söyledi. Karışım, “birkaç yıl önce, yabancıların evlerin çoğunu satın aldığı zamanlarda farklıydı” diye ekledi. “Bunun ana nedenlerinden biri, yerel bankaların Guatemalalılara, genellikle nakit ödeme yapan yabancılara kıyasla daha az kısıtlama getirmesidir. ”


Satın Alma Temelleri

Bay Ramírez Fait, yabancıların Guatemala’da gayrimenkul satın almalarının kısıtlanmadığını, ancak denizler veya göller gibi su kütlelerinin yanında mülk sahibi olamayacaklarını söyledi.

Bay Wilson, sektör düzenlemeye tabi olmadığı ve acentelerin lisanslı olmadığı için alıcıların en az beş yıllık deneyime sahip etik bir acente tutmasının önemli olduğunu söyledi. Güvenlik soruşturması görevlilerine üç soru önerdi: “Ne zamandan beri iş dünyasındasınız? Kaç ev sattınız? Deneyimin nedir?”

Bay León, alıcıların genellikle ücretleri genellikle 1.000 ila 2.000 dolar arasında olan bir avukat tuttuğunu söyledi. Alıcı tarafından ödenen satın alma vergisi, mülkün yeni veya ikinci el olmasına bağlı olarak mülkün tescil değerinin yüzde 3 ila 12’si arasındadır.

Güneş ışığı, ana boşluktaki her seviyedeki pencerelerden içeri girer. Kredi. . . Glenn Wilson/Century 21 Antigua Fine Homes’un izniyle

Web siteleri


  • Guatemala Turizm: Visitguatemala. com


  • Antigua UNESCO profili: whc. unesco. kuruluş


  • Guatemala Bankası: banguat. ağız
Diller ve Para Birimi

İspanyol; Guatemala quetzalı (1 quetzalı = 0, 13 ABD doları)

Vergiler ve Ücretler

Bay Wilson, 2021’de bu evin yıllık emlak vergisinin yaklaşık 200 dolardı ve yeni sahibi için artacağını söyledi. Aylık yaklaşık 150 $ (1.200 Guatemala quetzale) tutarındaki apartman dairesi ücretine güvenlik, çevre düzenlemesi, aydınlatma ve ortak alanların bakımı dahildir.

İletişim

Glenn Wilson, Century 21 Antigua Güzel Evleri, 1-888-445-2170; antiguafin evleri. com

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun. Bizi Twitter’da takip edin: @nytrealestate.
 
Üst