Güveçte Sebzeli Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Güveçte Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram iki kez çekilmiş orta yağlı dana kıyma
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Sebzeleri ;
  • 2 orta uzunluk patlıcan
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 küçük uzunluk kabak
  • 1 orta uzunluk havuç
Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı köfteleri kızarttığımız yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı su
Güveçte Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanı uygunca rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
  2. Bir karıştırma kabına kıymayı, soğanı, baharatları ve galeta ununu alıyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurdukca sudan az az ekliyoruz. Suyu yedire yedire yaklaşık 5 dakika yoğurduktan daha sonra 30 minik bezeye ayırıyoruz.
  3. Ardından elimizle sıkıp daha sonra yuvarlıyoruz.
  4. Sebzeleri küp küp doğrayıp birinci vakit içinderda yağda patatesi, akabinde patlıcanı, havucu ve kabağı pişiriyoruz.
  5. En son tıpkı yağda köfteleri kızartıyoruz.
  6. Köfteleri kızarttıktan daha sonra yağdan 3 yemek kaşığı sos tavasını alıyoruz.
  7. Yağın içine salçayı alıp uygunca kavuruyoruz.
  8. Salça kavrulunca baharatları ve tuzu ekleyip bir kere karıştırıp suyu ekliyoruz.
  9. Bir iki dakika kaynatıyoruz.
  10. Sebzeleri bir kapta karıştırıp güveçlere hisse ediyoruz.
  11. Köfteleri beşer altışar üzerine ekliyoruz. Ben 5 güveç yaptım 6 köfte koydum her güvece.
  12. Sos kaynayınca her güvece 3 yemek kaşığı sostan koyuyoruz.
  13. sonrasındasında derin bir tepsiye alıp güveçlerin yarısına kadar tepsiye su dolduruyoruz.
  14. 15-20 dakika 180 derece fırında fansız ayarda pişiriyoruz. Yanında hoş bir pirinç pilavı ile servis ediyoruz.
Güveçte Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst